KLADIONIČARSKA AFERA / Raspad sistema u taboru Italije!

Image
Foto: AP

Ugledni talijanski sportski list Gazzetta dello Sport objavio je informaciju da je zbog najnovije afere oko namještanja utakmica u talijanskom nogometu na ispitivanju u policiji završio čak i Gigi Buffon.

30.5.2012.
12:51
AP
VOYO logo

Prvi vratar Azzurra i jedan od najboljih na svijetu završio je u policijskoj postaji kako bi objasnio zašto je nakon dvoboja talijanske druge lige između Siene i Novare otvoreno implicirao da je susret namješten.

Problematična je bila njegova izjava - "ako dvije momčadi žele odigrati neriješeno, onda je to njihova stvar" - kojom je dao naslutiti da je utakmica možda namještena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Sienu je tada vodio Buffonov sadašnji trener u Juventusu Antonio Conte, koji je također pod povećalom istražnih organa.

Italiju ovoga tjedna tresu potresi i novi kladioničarski skandal koji remeti pripreme za EURO 2012. dio te mjere da su policijski istražitelj čak upali i u kamp talijanske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Gianluigi Buffon Gianluigi Buffon

Prvi je zbog skandala nastradao branič Domenico Criscito, koji je odmah eliminiran s popisa za Euro.

Kasnije je njegovu sudbinu doživio i Interov igrač Rannochia, dok je Juventusov branič Bonucci, unatoč tome što se i njegovo ime spominje među sumnjivcima, ipak ostao na Prandellijevom konačnom popisu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo