RASKALAŠENI POLJACI ZGROZILI MAKARANE: / Tulumarili na krovu, stvarali buku i susjedima pokazivali genitalije

Image
Foto: screenshot / YouTube

"Raspalili su glazbu, techno, i cijelo susjedstvo digli na noge. Ne trebam ni govoriti kako su djeca reagirala na njihovo ponašanje i stalno skidanje.

11.5.2018.
8:09
screenshot / YouTube
VOYO logo

Žitelji Makarske zgroženi su prizorima koje su im priuštili turisti iz Poljske. Skupina mladih Poljaka i Poljakinja unajmila je kuću u Zelenki, dijelu grada, te od nje napravila mjesto raskalašenih tuluma.

Pritom su kršili javni red i mir penjući se na krov trokatnice te hodajući po istom stvarajući buku i pokazujući prolaznicima genitalije i gole stražnjice. Sve su to, povrh svega, snimali i snimke objavljivali na društvenim mrežama, piše Slobodna Dalmacija koja je jednu snimku razularenih mladih turista iz Poljske objavila na YouTubeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NA HVARU OSVANULE TABLE UPOZORENJA: /

Kreće borba protiv raskalašenih turista - bit će kazni za one koji se ne znaju ponašati

Image
NA HVARU OSVANULE TABLE UPOZORENJA: /

Kreće borba protiv raskalašenih turista - bit će kazni za one koji se ne znaju ponašati

Cijelo susjedstvo digli na noge

"Raspalili su glazbu, techno, i cijelo susjedstvo digli na noge. Ne trebam ni govoriti kako su djeca reagirala na njihovo ponašanje i stalno skidanje", kazao je za Slobodnu Dalmaciju jedan od zgroženih susjeda.

Isti kaže kako je s drugim stanarima Zelenke upozoravao mlade da ne luduju po krovu i da se smire, no ovi bi na to postajali još 'luđi'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spuštenih bi se hlača hvatali za genitalije, pokazujući nam što misle o našim prosvjedima", kazao je zgroženi susjed.

Slobodna Dalmacija doznaje da je riječ ne o "običnim" turistima već o organizatorima i sudionicima sedmodnevnog izdanja projekta ''Shore'' koji u Poljskoj imaju na desetke tisuća pratitelja na društvenim mrežama. Svoj su "festival" oglasili i plakatima na kojima stoji da u Makarskoj nude ''ludu, turbozabavu'', sačinjenu od pjena partija, kupanja i sunčanja uz glazbu DJ-eva te izbora za miss mokre majice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija došla, ali nije utvrdila elemente prekršaja

Na kraju su, nakon pritužbi i prijava susjeda, intervenirali i policajci. No, kada su stigli na mjesto događaja tulum se doimao vrlo pitomo o čemu svjedoči i odgovor Policijske uprave splitsko-dalmatinske na novinarski upit.

"Policijski službenici PP Makarska po zaprimljenoj dojavi upućeni su na mjesto događaja gdje su zatekli vlasnicu kuće i nekoliko državljana Poljske koji su sjedili i razgovarali. Istima je skrenuta pozornost da vode računa o javnom redu i miru, međutim u konkretnom slučaju nisu utvrđeni elementi prekršaja niti kaznenog djela koji bi zahtijevali daljnje policijsko postupanje", kazali su u PU splitsko-dalmatinskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo