RAMLJAK ODLUČIO ISPRIČATI SVOJU STRANU PRIČE: / 'Ja sam Šavorića zvao da se priključi izradi lex Agrokora'

Image
Foto: Robert Anić / PIXSELL

Ramljak je za Novu TV kazao kako je on, a ne Plenković, pozvao Šavorića u Vladu da se priključi izradi 'lex Agrokora' s obzirom na svoju stručnost i iskustvo u predstečajnim nagodbama

25.5.2018.
17:24
Robert Anić / PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je lider Mosta Božo Petrov prozvao premijera Andreja Plenkovića da je osobno zvao u Vladu odvjetnika Borisa Šavorića, jednog od navodnih autora 'lex Agrokora' i članova neformalne 'grupe Borg' čije je razotkrivanje u javnosti dovelo do pada potpredsjednice Vlade Martine Dalić, jučer je Plenković odbacio tvrdnju da je u vrijeme pisanja 'lex Agrokora' Šavorić u Vladu došao na njegov osobni poziv.

Image
PROCURILI DETALJI SA SASTANKA KOJI DOKAZUJU DA JE PLENKOVIĆ SVE ZNAO? /

'Ovo je odvjetnik Šavorić, on uživa moje veliko povjerenje'

Image
PROCURILI DETALJI SA SASTANKA KOJI DOKAZUJU DA JE PLENKOVIĆ SVE ZNAO? /

'Ovo je odvjetnik Šavorić, on uživa moje veliko povjerenje'

"U tom trenutku, mislim da je konzultirano više pravnika, nije bilo riječi o pisanju zakona. Mislim da je gospodin Šavorić došao u dobroj volji da pomogne u procesu. Ja ga osobno nisam zvao, pozvan je iz Vlade. Pozvan je nakon konzultacija, kad smo razmišljali tko bi nam mogao doći, ja nisam imao ništa protiv", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šavorić je s obzirom na stručnost i iskustvo ostao s nama"

Javnost baš i nije povjerovala premijeru koji poziv šavoriću prebacuje na Vladu kao kolektivno tijelo. No, bivši izvanredni povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak ponovno je 'podmetnuo leđa' i odgovornost preuzeo na sebe.

Ramljak je za Novu TV kazao kako je on, a ne Plenković, pozvao Šavorića u Vladu te da se priključi izradi Lex Agrokora. Ramljak se, piše Dnevnik.hr, sam obratio Novoj TV želeći da se čuje njegova strana priče. Pa je ispričao da se u trenutku angažmana odvjetnika Šavorića nije znalo za poveznicu sa ruskom bankom, a kasnije ih je Šavorić uvjeravao kako s Rusima nema formalni angažman tek da ga se propituje preko partnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Između ostalog, na moj prijedlog je pozvan i gospodin Šavorić. Od strane vlade pozvano je 4 do 5 odvjetničke kancelarije, od toga su dvije imale sukob interesa jer su radile za Agrokor ili u Agrokoru. Jedna nije imala dovoljno stručnosti u korporativnom pravu dok je gospodin Šavorić s obzirom na njegovu stručnost i iskustvo u predstečajnim nagodbama ostao s nama kao pravni savjetnik", kazao je Ramljak za Novu TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo