Ramljak: Nisam ja nikome prijetila otkazom

Ravnateljica IRB-a Danica Ramljak tvrdi da je znanstvenik Saša Blagus u telefonskom razgovoru porekao da mu je ona zaprijetila otkazom, što se zapravo nije dogodilo.

14.2.2011.
11:30
VOYO logo

"Odlučno odbacujem tvrdnje i nagađanja kako sam prijetila otkazom bilo kome, a ponajmanje kolegi Blagusu i to vezano uz navodne izjave tjedniku Novosti, što je i sam kolega Blagus u nazočnosti nekoliko zaposlenika IRB-a i mene osobno potvrdio telefonski novinarki Benačić, a ona kako se čini, to nije uvažila u članku na način da čitateljima bude jasno i vidljivo.

Svatko ima pravo na svoje mišljenje, no unutar institucije kojoj sam na čelu postoje procedure koje svaki zaposlenik Instituta treba poštovati, a kojima je određeno da pri davanju informacija odnosno vijesti u javnost svi zaposlenici Instituta trebaju imati u vidu odredbu Statuta XIII. Javnost rada, posebno članak 107. koji glasi: 'Samo ravnatelj, predsjednik UV-a i zaposlenici koje ravnatelj ovlasti mogu putem tiska, radija i TV-a u ime Instituta obavještavati javnost o djelatnosti i poslovanju Instituta", napisala je u reakciji na članak "Kolegi prijetila otkazom zbog pričanja s novinarima" Danica Ramljak, ravnateljica Instituta Ruđer Bošković, umjesto da nam odgovori na naša pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A upit se ticao prijetnje koju je izrekla kolegi fizičaru s IRB-a Saši Blagusu. Prema napisima tjednika Novosti, zaprijetila mu je otkazom zato što je bez njezina dopuštenja dao izjavu za Novosti te ustvrdila da njegovu ostavku zapravo traži baš Ministarstvo znanosti i obrazovanja, čemu ona osobno nije sklona. Povjerila mu je i da sama upravo odlazi u Ministarstvo gdje će se odlučivati o njegovoj sudbini, a koja se u najmanju ruku razvija u smjeru jednoga strogog ukora, objavile su Novosti u petak.

Saša Blagus je za Novosti, ali i Danas.hr potvrdio da mu je ravnateljica prijetila otkazom zbog toga što je izrekao svoje mišljenje o njenom priklanjanju ministru obrazovanja Radovanu Fuchsu oko izmjena zakona koji uređuju znanost i visoko obrazovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, bio sam na sastanku u utorak kasno poslijepodne. Ja sam zapravo sve što mislim rekao u pretprošlom broju Novosti, i sad ne bih dodatno komentirao IRB", kazao nam je Blagus. Tada je izjavio da je "to što vlada na IRB-u, ustvari, sama negacija demokracije".

Blagus nam je i u današnjem razgovoru potvrdio da stoji iza svojih izjava o tome kako mu je Ramljak prijetila, što znači da ravnateljica iznosi neistine u svojoj reakciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102100675006 arti-201101250714006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo