Potpredsjednik SDP-a / Rajko Ostojić za RTL o Plenkovićevoj izjavi prema DORH-u: 'Strah i panika, a s druge strane nevjerojatno'

S Ostojićem razgovarao je naš reporter Adrian De Vrgna

4.6.2020.
18:56
VOYO logo

Na Iblerovom trgu sastalo se Predsjedništvo SDP-a. Ključna tema su predizborne koalicije.  U Restart vlaku SDP želi vidjeti IDS i PGS kao i međimurskog župana Posavca.

SDP će se nakon parlamentarnih izbora početi pripremati za unutarstranačke izbore, a o rezultatu 5. srpnja ovisi i sudbina vodstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL-ov reporter Adrian De Vrgna razgovarao je za RTL Danas s potpredsjednikom SDP-a Rajkom Ostojićem.

"Dakle, mi smo poslali našu ponudu, četiri visoka ulazna mjesta i nadam se da će se ti pregovori završiti u sljedeća dva do tri dana. Pregovarali smo posljednjih 15-ak dana, pregovori su uvijek bili u dobrom, pozitivnom smjeru", rekao je Ostojić o koaliciji s IDS-om i PGS-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobit ćemo sutra povratnu informaciju tokom dana", kazao je. 

Odgovorio je i što je s dogovorom s međimurskim županom Posavcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponedjeljak. Očekujem da ćemo napraviti dobar raspored i sa županom Posavcem i u trećoj izbornoj jedinici s jednom malom regionalnom strankom u 6. izbornoj jedinici. Bit će relativno ulazna mjesta", rekao je Ostojić.

"Mi kao Restart koalicija računamo, po  našim analizama, između 62 i 67 mandata", otkrio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje jesu li na listama i suspendirani SDP-ovci, potpredsjednici rekao je kako oni "već obnašaju svoje uloge predsjednika županijskih organizacija i koliko ja znam bit će svi na listi".

Komentirao je i Miranda Mrsića i njegovu kampanju 'Bero nije rješenje' te rekao da je bez komentara te da je to nevjerojatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
pritisci na DORH? /

Plenković smatra da je DORH 'opomenuo' Milanovića, a ne njega: 'Očekujem jednak tretman'

Image
pritisci na DORH? /

Plenković smatra da je DORH 'opomenuo' Milanovića, a ne njega: 'Očekujem jednak tretman'

Osvrnuo se i na nadolazeće izbore u SDP-u te hoće li Bernardić ostati predsjednik.

"Mi smo danas analizirali pravila za stranačke izbore, uvest ćemo i rodni paritet. Mi smo stranka 21. stoljeća, crvena stranka, dijelom i zelena stranka, ali poštujemo temeljna ljudska prava. Vidjet ćemo što će odlučiti naši članovi i članice", objasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Strah i panika, to se vidi"

Komentirao je i izjavu premijera Plenkovića o DORH-u.

"Strah, panika, to se vidi. S druge strane je nevjerojatno. Ne zaboravite da je on jedini premijer Hrvatske koji je zajedno s državnim odvjetnikom u zgradi Vlade imao pressicu. Jedini! Nikad prije, nikad poslije. I sad ponovno na sličan način, dakle nevjerojatno, strah i panika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali se to ne radi, naravno", kazao je Mrsić.

Komentirao je i optužbe HDZ-a da je SDP kopirao program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko o čemu, oni o plagijatima. Dakle sjetite se ministara, saborskih zastupnika, dužnosnika u Saboru koji su morali po nekoliko puta ponavljati svoje diplomske radove, magisterije i doktorate. Dakle, za ime Boga, tko o čemu, oni o plagijatu. Činjenice su neupitne, dakle u 20 godina SDP je bio 8 godina na vlasti i napravili smo porast BDP-a od 24 posto.

HDZ u 12 godina 11. Drugim riječima, HDZ godišnje proizvede 3 milijarde novostvorenih sredstava, a mi 9. Odnos je 1:3. Što se toga tiče, iza HDZ-a uvijek je isto. Izolacija, recesija, depresija. Ako nam uvijek ostave recesiju, naravno da će neke aktivnosti biti slične. Kamo sreće da ne moramo po treći put vaditi Hrvatsku iz gliba. Iz onoga što nam je ostavio HDZ", rekao je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo