spremni su / Rajko Ostojić: 'SDP ide na izbore s HSS-om, HSU-om i Snagom. Imamo tim i program, pobijedit ćemo'

Rajko Ostojić, kaže kako su izbori potrebni te da ih građani priželjkuju jer ovakvu vlast treba promijeniti

30.4.2020.
19:01
VOYO logo

Prvo izbori nisu bili tema, onda je to postala tema koju nameće oporba, a sada HDZ-ovci poručuju - ljeto je najbolje za izbore. 

Oporba je na početnim pozicijama. Smatraju da na izbore treba ići čim se dopusti okupljanje i ukine zabrana kretanja, dok vlast od epidemiologa očekuje konačnu riječ.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom poslijepodneva sastalo se i Predsjedništvo SDP-a - sve je pratio Adrian De Vrgna. Ako se SDP-ovce pita, oni su za izbore spremni, ali pod fair-play uvjetima.

Rajko Ostojić, kaže kako su izbori potrebni te da ih građani priželjkuju jer ovakvu vlast treba promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"SDP je spreman, mi smo jedina stranka koji imamo program koji smo javno prezentirali, imamo tim i imamo koaliciju s HSS-om, HSU-om i Snagom, a uvjeti su normalno javno okupljanje i prestanak zabrane kretanja. Ne mogu ljudi biti kući s porukom ''Ostani doma'' i ići na izbore", kazao je Ostojić u razgovoru s Adrianom De Vrgnom.

Upitan je li Nacionalni stožer civilne zaštite političko ili stručno tijelo, Ostojić je odgovorio: ''Svi smo očekivali da je nacionalni, stožer svih Hrvata, svih szranaka, a ispalo je da je Stožer HDZ-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je s pregovorima na ljevici, Beljak zaziva ujedinjenje?

"Mi smo jasno podržali naš koalicijski sporazum, imamo još tri otvorene točke. S GLAS-om smo razgovarali u nekoliko navrata. Za pregovore treba biti dobra volja, liberalan program usmjeren radnicima i umirovljenicima, taj naš program su podražale ive tri stranke", kaže Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostojić kaže kako velika koalicija nikako ne dolazi u obzir.

"Nije rat iako Plenković i neki čelnici koriste ratnu retoriku, to je samo dizanje starog političkog štosa - svi pod barjak, svi pod šahovnicu. Izbori će biti fair-play, mi ćemo zasigurno pobijediti", uvjeren je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je danas predstavio brojke,  planirani pad BDP-a od 9,4 posto, gotovo 25 milijardi deficita. 

"S HDZ-om uvijek isto: izolacija, recesija i depresija. Tako je bilo 1999., tako je bilo 2011. Recesija je bila u Njemačkoj 2008., a oni su izašli iz nje za godinu u obliku slova V. Recesija je bila u Slovačkoj i Češkoj, izašli su iz nje u roku dvije godine u obliku slova U. U Hrvatskoj je recesija zbog HDZ-a bila u obliku slova L, nagli pad i to je trajalo pet godina. Uvijek isto", zaključio je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U SDP-u pripremaju zakon o korona profiterima koji će uputiti u saborsku proceduru.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo