Ostojić: Ortopedi su postali žrtve vlastitog uspjeha

18.7.2012.
14:52
VOYO logo

Ostojić je u srijedu obišao Dom zdravlja, Hitnu pomoć, Termalni vodeni park i Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Daruvarskih toplica, te ostao zadivljen radom potonje. No, postavilo se pitanje liste čekanja, odnosno činjenice da neki pacijenti, primjerice nakon operacije kukova, moraju čekati i do šest mjeseci na terapije i rehabilitaciju u tim toplicama.

"To je posljedica činjenice što je zadnjih nekoliko mjeseci u Lovranu i Šalati operiran veći broj pacijenata od uobičajenog, pa je došlo do uskog grla čekanja u toplice. Ortopedi su postali žrtve vlastitog uspjeha", objasnio je Ostojić. "No, u rujnu i listopadu ćemo mrežu postelja u toplicama značajno promijeniti, jer su naš prvi posao pacijenti", obećao je ministar, kazavši i da će u roku od najviše 80 dana ministarstvo putem javnog natječaja nabaviti inače vrlo skupi vest aparat za dva mlada daruvarska pacijenta koji boluju od cistične fibroze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostojić je najavio i da će zakonskim promjenama koje planiraju napraviti u posljednjem kvartalu ove godine, dozvoliti da i gradovi budu osnivači i vlasnici zdravstvenih ustanova.

"Vidim da bi to moglo dobro funkcionirati na primjeru dobre suradnje koju ostvaruju Grad Daruvar i Daruvarske toplice, gdje je Daruvar omogućio da te toplice postanu članice prestižnoga kluba europskih gradova s liječenjem termalnim vodama", kazao je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo