RADOVI NA VAŽNOM ZG RASKRIŽJU SU PRI KRAJU: / Poznato je kad će cijeli Rotor biti pušten u promet, prije nego ste očekvali

Image
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL

Sjeverna cijev podzemnog tunela koji će spajati Aveniju Dubrovnik i Jadransku aveniju već je gotova

2.12.2019.
14:11
Antonio Bronić/PIXSELL
VOYO logo

Radovi na jednom od najvećih raskrižja u gradu, remetinečkom rotoru, već su pri kraju. Izvođač radova, tvrtka Kamgrad, tvrdi kako bi se cestovni promet rotorom trebao osposobiti već u siječnju, doznaje Dnevnik.hr.

"Devetog siječnja nam istječe rok prema ugovoru i dotad bi trebali radovi biti gotovi, odnosno svi radovi koje je moguće izvesti prije puštanja prometa u rotor", rekao je Zoran Poljak, glavni inženjer gradilišta, te dodao kako ne zna kada bi točno promet mogao biti pušten, jer sve ovisi o komisiji za tehnički pregled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tramvaji na čekanju

Kako se rotor nalazi na takozvanom novozagrebačkom tramvajskom prstenu, izvođač će nakon radova na cestovnim dionicama trebati u red dovesti i tramvajsku prugu, koja je zbog radova odsječena. Kada bi poznato zagrebačko prometalo moglo ponovno proći preko rotora, nije poznato.

"Još nije definiran rok za to, ali će možda trebati još mjesec, dva dok se tramvaj osposobi", procjenjuje Poljak. Na gradilištu su već vidljivi temelji novog okretišta tramvaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tunel je pri kraju

Sjeverna cijev podzemnog tunela koji će spajati Aveniju Dubrovnik i Jadransku aveniju već je gotova, a južnu je potrebno još asfaltirati i postaviti rasvjetu. Većina radova bi trebala biti gotova do Božića.

"Sjeverna strana je kompletno gotova i sjeverna cijev tunela je gotova, odnosno postavljen je asfalt. Južna cijev će biti gotova sljedeći petak. Znači u tunelu se još treba napraviti rasvjeta. Planiramo radove asfaltiranja završiti i do Božića", rekao je glavni inženjer gradilišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako sve protekne po planu promet ovim dijelom grada bi se uskoro trebao u potpunosti normalizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo