DNEVNA DOZA TIKTOKA... / Radnik Mlinara snimljen kako gazi kruh da stane u košaru. Oglasili su se: 'Nije bio namijenjen za konzumaciju'

Image
Foto: Tik Tok/Screenshot

Unatoč svemu, zaposlenik čiji je postupak snimljen u objavljenom videu je upozoren, s obzirom na to da je mimo pisanih procedura pokušao ubrzati proces prikupljanja kruha iz povrata koji se koristi kao sirovina za proizvodnju električne energije

3.12.2023.
21:40
Tik Tok/Screenshot
VOYO logo

Na društvenoj mreži u videu pojavio se radnik Mlinara koji gazi gruh u kamionu. Video se počeo širiti na Tik Toku uz opis: "Evo kako se jeftina snaga odnosi prema nama, dobar tek. MLINAR HRVATSKA".

Nakon što je video dobio velik broj pregleda, portal Index poslao je upit Mlinaru koji je odgovorio da je riječ o starom kruhu koji nije bio namijenjen za konzumaciju, nego za odvoz u bioelektranu Energija Gradec, gdje se koristi kao sirovina za proizvodnju električne energije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor Mlinara prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na društvenim mrežama pojavio se video na kojem zaposlenik Mlinara nogama pritišće stari kruh. Želimo dodatno i nedvosmisleno naglasiti da se radi o neprodanom kruhu s tržišta, koji je jednodnevan proizvod te se svakodnevno odvozi i nije namijenjen daljnjoj konzumaciji.

Image
PUČKA PRAVOBRANITELJICA /

'Broj pritužbi stranih radnika raste, najugroženiji su oni koji ne razumiju hrvatski. Država treba raditi brže i više'

Image
PUČKA PRAVOBRANITELJICA /

'Broj pritužbi stranih radnika raste, najugroženiji su oni koji ne razumiju hrvatski. Država treba raditi brže i više'

Kruh iz povrata se odvozi u bioelektranu Energija Gradec, gdje se koristi kao sirovina za proizvodnju električne energije te nikako nije namijenjen za daljnju upotrebu u ljudskoj prehrani. Sirovina se ne koristi ni za ljudsku ni za stočnu hranu, već isključivo za biomasu koja se koristi za proizvodnju električne energije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč svemu, zaposlenik čiji je postupak snimljen u objavljenom videu je upozoren, s obzirom na to da je mimo pisanih procedura pokušao ubrzati proces prikupljanja kruha iz povrata koji se koristi kao sirovina za proizvodnju električne energije.

Naglašavamo da svi zaposlenici Mlinara prolaze obuke na radnom mjestu te grupne obuke o sigurnosti hrane i higijenskom minimumu (na hrvatskom ili engleskom jeziku). Sigurnost, kvaliteta proizvoda i zadovoljstvo kupca su nam na prvom mjestu, a uz to smo nositelji smo međunarodno priznatih certifikata za sigurnost hrane (HACCAP te IFS), čije se kritične točke redovito nadgledaju i kontroliraju internim i eksternim auditima", rekli su iz Mlinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Božićnica u bonu ili eurima? Ovo je popis tvrtki koje su otkrile s koliko će nagraditi svoje radnike

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo