Pozvali antifašiste da budu uz njih / Radnička fronta: 'Mi se zauzimamo za pravi antifašizam. Jasno je da nas se oportunisti boje'

Image
Foto: PIXSELL

'Brani li se antifašizam na ovaj način?', pitaju se

14.6.2020.
16:41
PIXSELL
VOYO logo

Radnička fronta komentirala je Predsjedništvo Saveza antifašista Istarske županije i rekla kako se oni i stranke u koaliciji zauzimaju za pravi antifašizam. Spomenuli su i SDP te IDS.

"Predsjedništvo Saveza antifašista Istarske županije je u petak u Pazinu objavilo priopćenje u kojem pozivaju sve da na parlamentarnim izborima podrže koaliciju IDS-a i SDP-a te su pozvali građane Istre da 'ne bacaju svoje glasove u bunar, već da podrže ovu opciju koju podržava većina građana Istre'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No vjerojatno su zaboravili podsjetiti antifašiste da su SDP i IDS u Europskom parlamentu 19. rujna prošle godine glasali za Rezoluciju o važnosti europskog sjećanja koja izjednačava komunizam s nacizmom koristeći 80. godišnjicu izbijanja Drugog svjetskog rata za opasni povijesni revizionizam i mitologiju o 'dvama totalitarizmima' - sovjetskom i njemačkom te o dvije 'sfere interesa' koje se Rezolucijom u potpunosti izjednačavaju. Rezoluciju su inicirali europski konzervativci te dolazi od konzervativnih europarlamentaraca (Poljska, Mađarska, Hrvatska)."

Image
LIJEVO-ZELENA KOALICIJA /

Katarina Peović: 'Istra, Kvarner i Rijeka prvi put imat će pravu ljevicu, koja se bori za radnike'

Image
LIJEVO-ZELENA KOALICIJA /

Katarina Peović: 'Istra, Kvarner i Rijeka prvi put imat će pravu ljevicu, koja se bori za radnike'

"Brani li se antifašizam na ovaj način ,znamo li da su Istru, Dalmaciju, Kvarner od fašista branili – komunisti? Labinsku republiku osnovali su komunisti kao prvu slobodnu antifašističku zonu na svijetu! Komunizam koji je krenuo od ideje boljeg i pravednijeg društva i fašizam i nacizam koji su počivali na rasnim zakonima i nejednakosti - ne mogu se izjednačiti!", istaknuli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosljedno upozoravamo na opasni povijesni revizionizam"

"Opasna revizija prošlosti na koju pristaju SDP/IDS ne može se više maskirati, sasvim je jasno da oni, pored svih ostalih političkih oportunizama, i nisu antifašisti. Istarski antifašisti koji uistinu brane vrijednosti antifašističke borbe koju su poveli komunisti ne mogu glasati za ovu kompromitiranu skupinu.

SDP/IDS brane oni koji od njih imaju itekako koristi jer inače ne bi izmišljali kako je glas za Lijevo-zelenu koaliciju navodno 'bačen u bunar', ako većina anketa već sada najavljuje da ulazimo Sabor u VIII. izbornoj jedinici. Naravno, brzoplete reakcije onih koji su povezani s IDS-om i SDP-om samo potvrđuju kako je i njima jasno da su dobili ozbiljnog protivnika - pravu ljevicu koja brani radničke interese i beskompromisno stoji uz antifašizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnička fronta, kao i druge stranke koalicije, dosljedno upozorava na opasni povijesni revizionizam, izlazimo na ulicu, prosvjedujemo, zauzimamo se za pravi antifašizam. Reagirali smo na opasno koketiranje Milanovića s desnicom. Jasno je da nas se sada oportunisti boje", napisali su iz Radničke fronte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo