ZAVRŠEN SASTANAK / Radnici Čistoće večeras ponovno počinju čistiti Zagreb: 'Oni moraju naći novac da bi mogli nama dati...'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

'Od večeras se ide raditi, a čeka se u petak dogovor sindikata i Holdinga pa ćemo vidjeti', rekli su radnici

25.1.2023.
17:06
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Nakon sastanka koji je trajao dva i pol sata, radnici Čistoće večeras nastavljaju raditi. N1 javlja kako su nešto prije 17 sati iz zgrade izašli šef Uprave Holdinga Ivan Novaković i šef Čistoće Davor Vić, a nakon njih počeli su izlaziti i radnici.

"Od večeras se ide raditi, a čeka se u petak dogovor sindikata i Holdinga pa ćemo vidjeti… Oni moraju naći novac da bi mogli nama dati, do utorka moraju smisliti", rekao je jedan od radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku je bio i predsjednik SSSH-a Mladen Novosel. “U dijelu koeficijenata je danas bilo najviše tenzija. U konačnici dogovoreno je na razini pet ovih radnika i mene koji smo bili na sastanku s Upravom, prenijeli smo radnicima i vjerujemo da je većina radnika prihvatila i da će se krenuti večeras dalje raditi. Da će radnici dobiti ono što nisu imali prošli mjesec, oni s najmanjim koeficijentom 700 neto kuna više, vozači 600 kuna više, do onog trenutka dok se u postupku mirenja koji je u tijeku, dok sindika ne ispregovaraju ostale njihove zahtjeve. Predstavnici radnika koji sudjeluju mirenju inzistirat će da se koeficijenti ugrade u kolektivni ugovor. Ako uprava neće moći to prihvatiti sindikati će se obratiti radnicima koji će odlučiti je li im nešto prihvatljivo ili idu tada u novi štrajk koji ima glavu i rep”, rekao je Novosel.

“Radnici nisu od ničega odustali, dobili su najviše što su mogli. Pokazali su da su složni, da će se boriti jedan za drugoga. Rekli su mi da se radnici vraćaju raditi u trećoj smjeni. Uprava je rekla da se neće nijedan prekršajni postupak pokretati prema ranicima zbog štrajka. Sindikati koji su u pospku mirenja imaju sastanak u petak”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezakonit štrajk

Podsjećamo, o štrajku je na konferenciji za medije danas govorio i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji je najavio da će Uprava Zagrebačkog holdinga danas prijaviti sudu nezakoniti štrajk radnika Čistoće, a troškove plaća radnika koji nezakonito štrajkaju neka snose sindikati, što iznosi 100.000 eura dnevno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo