Radnici noć proveli na ulici, građani im donosili deke

31.3.2012.
10:43
VOYO logo

U petak su radnici sa svojim obiteljima na splitskim ulicama prosvjedovali protiv stečajnog postupka koji je u četvrtak otvorio splitski Trgovački sud i zahtijevali da im se isplate plaće koje nisu dobili od studenoga prošle godine.

"Nas 27 je po hladnom vremenu cijelu noć provelo ispred zgrade Uprave, a policija je dežurala ne dozvoljavajući nam ulazak u uredske prostorije", rekao je u subotu za Slobodnu Dalmaciju predsjednik Nezavisnog sindikata JadrankamenaTonči Drpić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, građani Splita su prosvjednicima tijekom noći donosili hranu, vodu i deke na čemu im radnici Jadrankamena zahvaljuju.

Orešar tvrdi da nije kriv za propast

Drpić je najavio kako postoji mogućnost da se ta skupina radnika danas vrati na Brač pošto vikendom ne rade ustanove od kojih očekuju odgovor na kaznenu prijavu kojom traže da se iz Splita u Pučišća vrati desetak službenih vozila Jadrankamena. Naime, Drpić je u petak policiji u Splitu podnio kaznenu prijavu protiv predsjednika Uprave Jadrankamena Vedrana Vilovića tražeći da se desetak službenih vozila visoke klase vrati u Pučišća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u petak je u Dnevniku 3 HTV-a gostovao je vlasnik Jadrankamena Bruno Orešar, koji je kazao da je Jadrankamen bila njegova prva investicija u koju je uložio sav novac zarađen od tenisa, a sada je izgubio sve - zahvaljujući sinidikatu. Kazao je da je tvrtka uništena, ali ne njegovom krivnjom, te je kazao da će se potruditi da odgovorni za ovakvo stanje u tvrtki kazneno odgovaraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo