Radnici: Ne dobijemo li plaće, preuzimamo tvrtku

'Pokretanje stečaja je za nas dobra vijest. Riješit ćemo se vlasnika Orešara i direktora Vilovića!', kaže predsjednik sindikata Jadrankamena.

9.3.2012.
12:27
VOYO logo

Stečaj Jadrankamena zatražio je od Trgovačkog suda u Splitu predsjednik Uprave Vedran Vilović koji tvrdi da ima potporu i Nadzornog odbora. Račun tvrtke je u blokadi 63 dana, iznos blokade je oko milijun kuna, a postoji opasnost da neće moći isplatiti potraživanja koja narednih dana dospijevaju na naplatu. Struja je zbog neplaćanja iskopčana u svim objektima, osim u Pučišćima.

"Nafte više nemamo, ne možemo platiti niti jedan račun, a neće biti ni prihoda jer nemamo energenata i ne možemo ih nabaviti pa firma u ovom trenutku ima sve predispozicije za stečaj", izjavio je Vilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikati traže isplatu plaća za studeni

Tonči Drpić, predsjednik Sindikata Jadrankamena najavljuje da će radnici preuzeti tvrtku.

"Ako je istina da je Vilović zatražio pokretanje stečaja, što je za vlasnika Bruna Orešara nelogično jer će izgubiti sve, onda je to za nas dobra vijest. Na taj ćemo se način riješiti i Orešara i Vilovića", kaže Drpić koji napominje da do pokretanja stečaja treba proći neko vrijeme. Sindikat će u ponedjeljak od Uprave tražiti isplatu plaće za studeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je ne dobijemo, slijedi štrajk i stvarno preuzimanje tvrtke. Osnovat ćemo novu firmu, a država nam je spremna dati koncesije", tvrdi Drpić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo