HORVAT IZAZVAO POLEMIKU / Radnici hvale uvjete u Tehnixu. RTL snimio kat hotela predviđen za izolaciju: Osigurat će im doručak, ručak i večeru

Horvat uvjerava kako nikome nije skinuo iznos s plaće niti će to napraviti

29.10.2020.
6:53
VOYO logo

Njegov potez neki smatraju kontroverznim, a kaže da samo štiti svoje zdrave radnike od proboja korone te potiče odgovorno ponašanje zaposlenika. 

Đuro Horvat, vlasnik međimurske tvrtke Tehnix, najavio je kako će radnicima koji zbog svoje neodgovornosti završe u samoizolaciji, smanjivati bonuse na plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sankcije predviđene samo za dio bonusa

Horvat uvjerava kako nikome nije skinuo iznos s plaće niti će to napraviti. Kaže da su sankcije predviđene samo za dio bonusa odnosno dodatka na plaću.

Na pitanje da se dosta digla jedna kritička sfera oko toga da on uzima radnicima dio plaće, Horvat je odgovorio: "To je potpuno krivo razumijevanje, odmah su se digli oni koji sigurno nemaju takve uvjete kao mi". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SMANJIVAT ĆE BONUSE /

Đuro Horvat za RTL pojasnio priču oko sankcija za neodgovorne radnike: 'Nikome se neće oduzimati 10 posto plaće'

Image
SMANJIVAT ĆE BONUSE /

Đuro Horvat za RTL pojasnio priču oko sankcija za neodgovorne radnike: 'Nikome se neće oduzimati 10 posto plaće'

"Mi smo imali dva pojedinca koji se nakon samoizolacije nisu javili dva ili tri dana, a on radi na strojevima i nama je to problem onda jer gubimo kontinuitet i sve nam stoji i tu sam mislio na to da oni ako se ne jave da će biti kažnjeni s tih deset posto", kazao je Horvat.

Savez samostalnih sindikata poručio je radnicima da se ovome moraju usprotiviti te da su Horvatovi potezi neprihvatljivi i nezakoniti. No Horvatovi radnici podržavaju kažnjavanje neodgovornih kolega smanjivanjem bonusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo da je to odgovorno i da je svaki radnik mora biti odgovoran za sebe", kazao je Danijel Cesar, radnik tvrtke Tehnix.

"Jesam zadovoljan sam jako, ne bih bio tu inače", odgovara na pitanje je li zadovoljan u tvrtki te dodaje kako imaju veće plaće od drugih radnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL snimio kat hotela previđen za izolaciju radnika

Horvat objašnjava da je prosječna plaća u Tehnixu čak 10.000 kuna neto te da radnici uglavnom imaju oko 8000. U hotelu u sklopu kompleksa tvrtke radnici mogu biti za vrijeme samoizolacije.

RTL je snimio i kat u hotelu koji je predviđen za samoizoloaciju radnika. Na njemu ima 6 soba i sada niti jedan radnik nije tu u samoizolaciji. Ideja je da ovdje mogu biti radnici koji kod kuće nemaju nikoga tko o njima može skrbiti. Tvrtka će im osigurati na svoj račun, doručak, ručak i večeru, imaju internet, a soba izgleda kao prosječna hotelska soba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horvat kaže da je ovo zamislio da pomogne onim radnicima koji su samci. Tvrdi da radnike nitko ne prisiljava da samoizolaciju provedu u ovom hotelu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo