RADNICI VJERUJU ALVAREZU VIŠE NEGO POLITIČARIMA: / 'Prevelik je to sustav da bi samo tako propao'

Image
Foto: PIXSELL

Kriza u i oko Agrokora očekivano je unijela nemir među radnike svih tvrtki koje posluju u okviru tog koncerna.

7.4.2017.
6:52
PIXSELL
VOYO logo

Novoimenovanom glavnom direktoru za restrukturiranje Antoniju Alvarezu III., koji se jučer sastao s predstavnicima sindikata u trgovini, radnici više vjeruju nego domaćim političarima, premda ni njemu ne poklanjaju preveliko povjerenje, piše Večernji list. Svjesni su da će on učiniti sve kako bi spasio tvrtku, ali kažu da to još uvijek ne znači da će spašavati i radnike.

Image
PLENKOVIĆ S BANKARIMA, ALVAREZ SA SINDIKATIMA: /

Prioriteti su stabilizacija poslovanja i isplata plaća radnicima

Image
PLENKOVIĆ S BANKARIMA, ALVAREZ SA SINDIKATIMA: /

Prioriteti su stabilizacija poslovanja i isplata plaća radnicima

Više vjeruju Alvarezu nego domaćim političarima

U razgovorima s novinarima ne žele se predstavljati, a i pravila tvrtke odavna im zabranjuju iznošenje ikakvih informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu to neke provjerene informacije. Iz tvrtke ionako nama radnicima nitko ne govori ništa, ono što znamo, čitamo u novinama pa međusobno komentiramo", kazale su za Večernji list neke djelatnice Tiska u Zagrebu.

"Sve ovo izgleda kao dobar plan za razdvajanje i pojedinačnu prodaju svake tvrtke. Nema šanse da Agrokor propadne, a opet nema nikoga tko ima baš toliko novca da pokupuje sve", dodaju, ali tek nakon obećanja da neće biti objavljeno na kojem Tiskovom kiosku rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici Konzuma i Tiska u Karlovcu kažu kako Alvarezu, iako je stranac, vjeruju više nego domaćim stručnjacima koje obično 'gura' politika.

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

"Radimo dan i noć, a imamo jedva prosječne plaće"

"Osjećam se kao i svi moji kolege, jadno i očajno, jer svi su već dugo znali da Agrokor ima probleme, ali nitko nije reagirao. Već godinama imamo male plaće, jedva prosječne, radimo dan i noć i gledamo kako Todorić širi svoje carstvo i troši novac. Svi su znali da se ta priča mora jednom raspasti i sada se raspala tako da ćemo mi radnici ostati bez posla, dobavljači bez novca i tržišta. Ljutiti smo na politiku koja je gledala što se događa i to sve odobravala godinama. I zašto ne snose posljedice i veliki menadžeri koji su dobivali nagrade u tvrtki godinama za odličan posao. Zašto se Todoriću ne smije sjesti na njegove račune, ali na naše može kada smo dužni državi i bilo kome? Sve je to užas", kazat će jedna od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično razmišljaju i djelatnice u osječkom Tisku.

"Neprestano nam je ta situacija u glavi, djelatnici pričaju međusobno, a i kupci stalno zapitkuju pa nam to dodatno unosi nervozu. Valjda će sve biti dobro... A što se tiče Alvareza, nemam pojma što bih mislila. Nitko od nas nikada prije za njega nije čuo", kažu u osječkim kioscima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Za ovo su krivi svi koji su dosad vodili državu"

I u Splitu slično (ne)raspoloženje.

"Ako kažu da će biti dobro, onda im vjerujemo. Radimo normalno i čekamo 15. kada trebamo dobiti plaću pa ćemo vidjeti je li dobro ili nije. Ja se ne bojim. Rodica mi je radila u Kerumu, a sada sjedi za istom blagajnom i radi za Mamića. Neće trgovina propasti", kaže zaposlenica u jednom splitskom Konzumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše se ljute na spomen domaćih političara.

"Svi koji su vodili ovu državu krivi su što smo sad ovdje. Slušamo što govore, svi su sve znali, a dopustili su da dođe do ovoga. Ne raspravljaju u Saboru oni o nama, već o našem gazdi. Možda bih stvarno vjerovala premijeru Plenkoviću da nešto dobro želi učiniti za sve nas, ali s obzirom na to da mu je ministar financija Todorićev direktor, nisam sigurna", kažu djelatnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi na kraju smatraju da je Agrokor prevelik da bi lako propao. "Prevelik je ovo sustav da bi država dopustila da propadnemo. Naći će se izlaz!"

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo