Radnici Adriadiesela prosvjeduju ispred Ministarstva gospodarstva

Radnici karlovačkog Adriadiesela, tvornice za proizvodnju dizelskih motora, od 6. ožujka štrajkaju zbog neisplate plaća, a danas će održati i prosvjed ispred Ministarstva gospodarstva.

24.3.2014.
7:49
VOYO logo

Radnici Adriadiesela prošlog su tjedna dobili pola plaće za prosinac prošle godine. Međutim, druga polovica nije isplaćena kao ni dvije plaće za ovu godinu. Zbog toga danas od 10 sati prosvjeduju ispred Ministarstva gospodarstva, a tu su lokaciju odabrali jer je država većinski vlasnik tvrtke.

Ovo je više neizdrživo

"Jednostavno, više ljudi to ne mogu izdržati jer je uprava društva je toliko sada nekorektna da se traži njihova smjena. Treba napraviti pravo restrukturiranje jer posla očito ima, a to je izvozni posao koji bi se trebao raditi Rusiju, a na pomolu je i nešto drugo. Ovo je više neizdrživo. Ako ova tvrtka stvarno više ne može biti na tržištu, onda je treba zatvoriti", rekao je Dragutin Vuljanić, regionalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici osim neisplaćenih plaća, Upravi zamjeraju i inertnost u pronalasku rješenja za Adriadiesel.

"Već davno je Upravi bilo rečeno da se napravi predstečajna nagodba što Uprava do sada nije napravila. Također, bio je dogovor da Uprava što hitnije razgovara s Karlovačkom bankom da se iznađe rješenje. Međutim, ona je prema našim saznanjima tek sada, u četvrtak i petak, nešto razgovarala o tome", kaže Vuljanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo