preslagivanja na prisavlju / Radman: 'Motiv za moje razrješenje je politički, ovo bi moglo imati opasne posljedice po Hrvatsku'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

"Nisam služio niti jednoj politici i stranci. Svi su imali primjedbe na moj rad. Nisam imao zakonske ovlasti za programske sadržaje zbog čega sam bio kritiziran", izjavio je razriješeni glavni ravnatelj javnog medijskog servisa

3.3.2016.
17:18
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman u četvrtak je odluku saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije o njegovu razrješenju ocijenio politički motiviranom i ustvrdio kako je procedura koja joj je prethodila bila korumpirana, nije imala zakonitog osnova te da bi mogla imati opasne posljedice po HRT i Hrvatsku, uključivši i njezine odnose s EU-om u pitanju reguliranja javne radiodifuzije.

Image
PROMJENE NA PRISAVLJU /

Goran Radman više nije glavni ravnatelj HRT-a, za vršitelja dužnosti predložen Siniša Kovačić

Image
PROMJENE NA PRISAVLJU /

Goran Radman više nije glavni ravnatelj HRT-a, za vršitelja dužnosti predložen Siniša Kovačić

"Nemam nikakve dileme da je motiv i povod isključivo političke naravi i da se mene miče isključivo zbog toga. Dokazivat ću svoju nevinost, ali i ukazivati na činjenicu da sam čitavo vrijeme mandata svoj posao radio pošteno, odgovorno i politički nepristrano. Sve optužbe su bile isključivo i jedino zato da se moj autoritet kao ravnatelja pokoleba i da mi se oteža ispunjenje obaveza", rekao je Radman na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radman je podsjetio da su u zadnja dva tjedna neki vodeći političari iznosili optužbe na njegov račun, no te optužbe nisu bile istinite. Pritom su se koristili mnogi neistiniti argumenti, kaže Radmani tvrdi da je svoju dužnost obavljao odgovorno i politički nepristrano.

"Nisam služio niti jednoj politici i stranci. Svi su imali primjedbe na moj rad. Nisam imao zakonske ovlasti za programske sadržaje zbog čega sam bio kritiziran. Izuzetno sam zadovoljan za sve rezultate i uspjehe koje smo postigli u ovo malo vremena da HRT izvučemo iz gotovo izvjesnog stečaja", rekao je Radman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vezi prijedloga novog v. d. glavnog ravnatelja HRT-a Siniše Kovačića rekao je kako će mu čestitati ako bude izabran te učiniti sve da mu omogući nesmetano preuzimanje nove dužnosti.

'Spriječio sam kriminal i korupciju nekih interesnih i političkih krugovima'

Na upit novinara je li u čemu pogriješio tijekom svog mandata, Radman je rekao kako su neke odluke koje je donosio bile nedovoljno promišljene, poput određenih kadrovskih odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No, spriječio sam kriminal i korupciju nekih interesnih i političkih krugovima, a to me je koštalo i nekih prijateljskih i suradničkih odnosa", rekao je Radman.

Podsjetimo, sjednica Odbora je u srijedu navečer otkazana bez obrazloženja, da bi se jutros opet sazvala, također bez obrazloženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgleda da u vladajućoj koaliciji i dalje pucaju odnosi, da se ne mogu dogovoriti tko će staviti šapu na HRT",  izjavio je Nenad Stazić nakon odgode.

Postupak Radmanova razrješenja pokrenuo je Nadzorni odbor HRT-a, koji je kao razlog razrješenja naveo nepoštivanje zaključaka o vođenju odvojenog HRT-ova računovodstva javnih i komercijalnih prihoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Koalicija na vlasti odlučila ovladati javnim medijskim servisom u maniri nedemokratskih režima'

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u četvrtak je ocijenilo da današnja odluka Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskoga sabora da saborskim zastupnicima predloži razrješenje glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Gorana Radmana, te da za v.d. ravnatelja predloži urednika na HTV-u Sinišu Kovačića, još jednom pokazuje kako je koalicija na vlasti odlučila ovladati javnim medijskim servisom u maniri nedemokratskih režima.

"Na rad Gorana Radmana kao glavnog ravnatelja HRT-a Hrvatsko novinarsko društvo imalo je niz primjedbi na koje je kritički javno ukazivalo, ali smjenjivanje prije saborske rasprave o izvješću o radu HRT-a, a nakon prijetnji o smjenjivanju koje su izgovarali političari koalicije na vlasti na političkim skupovima, smatramo nedopustivim u demokratskom društvu", stoji u priopćenju krovne novinarske organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo