KOMENTIRAO I NOVOG MINISTRA / Radimir Čačić za RTL: 'Marić je otišao u dobrom trenutku za sebe, ne i za Hrvatsku'

Image
Foto: Screenshot RTL Danas

Čačić na prvu o novom ministru ima dobro mišljenje

6.7.2022.
20:45
Screenshot RTL Danas
VOYO logo

Resori gospodarstva i financija ostaju u rukama dva izvanredna profesora s Ekonomije. Na Markovu trg je reporterka RTL-a Ana Mlinarić koja je u društvu Radimira Čačića, predsjednika Narodne stranke - Reformista.

Čeka nas neizvjesna jesen, je li korektno da je Zdravko Marić odlučio otići baš sada?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovisi o tome kako gledate i definirate korektnost. Šest i pol godina uglavnom izuzetno uspješnog rada, jer na kraju se penezi broje. Ako je odlučio da danas ode, otišao je u dobrom trenutku s pozicije mjerenja njegova rezultata", kaže Čačić.

Image
ODLAZAK MARIĆA /

Novog ministra financija Sabor će potvrditi 15. srpnja, Grmoja: 'Niti jedan ministar ne može spasiti ovu Vladu'

Image
ODLAZAK MARIĆA /

Novog ministra financija Sabor će potvrditi 15. srpnja, Grmoja: 'Niti jedan ministar ne može spasiti ovu Vladu'

Čačić smatra da Marić ima pravo reći bilo kad da odlazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To uvijek može, on čak ni formalno nije dio HDZ-a, iako je dva puta nosio liste u petoj jedinici, ali očito da on dobro zna što radi i dobro procjenjuje trenutak i otišao je za sebe u najboljem trenutku", smatra predsjednik Reformista.

"Za Hrvatsku to sigurno nije najbolji trenutak jer pred nama je ponovno jedno vrlo neizvjesno razdoblje, ulazimo u jesen/zimu, porast cijene energenata, snažna inflacija, recesija koja se da naslutiti, pa čak i gotovo definitivno očekivati - to nije jedno dobro vrijeme za ministra financija i koji je objektivno jer Marić je prebrodio izuzetne udare, prebrodio je Uljanik za koji je djelomično i sam kriv. Potpisao je milijarde, prebrodio je Agrokor, prebrodio je koronu", pojašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić na prvu o novom ministru ima dobro mišljenje.

"Novi ministar, njegova osnovna struka je naravno pretežno teoretski - javne financije, on to zna, danas mi je bilo drago čuti, nisam to znao, da jedna od rekao bih najvažnijih reformskih poteza Marića, a to je formiranje fonda za poravnanje, fond za poravnanje za jednu trećinu hrvatskih općina i gradova osigurao da se izbjegnu političke ucjene od strane Vlade jer kako im je Lavovac oduzeo novac, taj fond je vratio novac ne baš sav, ali je vratio i to ne po kriteriju da ti Vlada pokrije. Primorac je danas to rekao i nije Marić opovrgnuo da je taj model rađen na bazi njegove disertacije, iskreno Slovenci imaju taj model već 30 godina i drago mi je bilo čuti da je u tome sudjelovao", kaže Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome kamo Marić odlazi, Čačić smatra da će se on zasigurno snaći.

"Ne nije mi rekao, on je rekao da ne zna i da nema ništa sigurno. Ja ne sumnjam u mogućnost njegova angažmana, on je vrlo kvalitetan čovjek, radio je i u menadžmentu i na fakultetu, prošao je sve. On je čovjek koji ima reference. Ja sam siguran da svaka vrhunska institucija, svjetska i europska bi rado imala čovjeka njegovih dokazanih kvaliteta", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo