sudska presuda / Radili su samo tri mjeseca, a sada bi im Holding trebao isplatiti 2,23 milijuna kuna!

Image
Foto: Pixsell

Zagrebački holding bivšim bi članovima uprave trebao isplatiti 2,23 milijuna kuna

2.11.2020.
8:40
Pixsell
VOYO logo

Nakon višegodišnjeg spora Županijski sud u Zagrebu presudio je da troje bivših šefova Holdinga treba isplatiti otpremnine koje se kreću od oko 716.000 do 783.000 kuna u bruto iznosu, pišu 24sata.

Otpremnine su na sudu uspjeli izboriti bivši predsjednik uprave Dejan Fičko, članica uprave Marija Cvrlje i Krešimir Kvaternik

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kada je gradonačelnik Milan Bandić završio u Remetincu, Zagreb je preuzela njegova tadašnja zamjenica Sandra Švaljek. Ona je upravu ZGH imenovala putem natječaja, a osigurani su im menadžerski ugovori koji jamče bonuse za ostvarivanje ciljeva i debele otpremnine ako budu smijenjeni prije roka. 

Bandiću oni nisu bili po volji, pa ih je smijenio tvrdeći da je manji trošak isplatiti otpremnine nego im davati plaću s bonusima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavio je za predsjednicu uprave Anu Stojić Deban, a zadržao samo jednu članicu tadašnje uprave: Danielu Franić.

No, postojao je još jedan član uprave: Denis Nikola Kulišić. I on je imao apsolutno isti ugovor s istim uvjetima kao i ovaj trojac. On je spor pokrenuo na Trgovačkom sudu i pravomoćno ga izgubio. Ne samo da nije dobio otpremninu nego je morao platiti i troškove u iznosu većem od 81.000 kuna, pišu 24 sata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostalih troje spor je vodilo kod Općinskog radnog suda u Zagrebu. I taj sud je donio dvije presude u kojima su glatko izgubili pravo na otpremninu! A onda novi obrat. Županijski sud u Zagrebu donio je presudu u kojoj se preinačava presuda i naložio je isplatu otpremnina. 

Sada Zagrebački holding traži reviziju presuda od Vrhovnog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo