RADIKALNI STAV SDP-OVCA: / 'Tko u više navrata prekrši stav predsjednika i vodstva, nema što raditi u stranci'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

'Nema mjesta za one koji ne žele promjenu načina modela i funkcioniranja unutar stranke'

18.7.2020.
12:43
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a Hrvatske, SDP-ov Mišo Krstičević, gradonačelnik Ploča, rekao je da stranka treba imati jasne programe kako dalje, pri čemu je ustvrdio da u SDP-u nema mjesta za one koji ne žele promjenu. "SDP je u krizi zbog lošeg rada. Nema mjesta za one koji ne žele promjenu načina modela i funkcioniranja unutar stranke", rekao je, javlja N1.

"Ne želimo podržavati ime, prezime i pojedinca, nego isključivo programe. Trebamo njegovati zajedništvo u ovom trenutku", rekao je Krstičević koji se ne planira kandidirati za predsjednika SDP-a te smatra da je stranci sada potreban konsenzus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da ima kompatibilne stavove s kandidatom za predsjednika Peđom Grbinom koji im je iznio program. Struje mladih SDP-ovih gradonačelnika smatraju da je u trenutnoj stuaciji bolje da za predsjednika SDP-a bude samo jedan kandidat, a Grbin im ulijeva povjerenje da je spreman reformirati stranku, piše N1.

Image
POZNAT DATUM IZBORA U SDP-U: /

Čeka se samo potvrda Glavnog odbora, a doznaje se i koga bi Komadina htio na čelu zastupničkog kluba

Image
POZNAT DATUM IZBORA U SDP-U: /

Čeka se samo potvrda Glavnog odbora, a doznaje se i koga bi Komadina htio na čelu zastupničkog kluba

Važnost homogenosti

Upitan može li se dogoditi da će sada imati zastupnike Davora Bernardića za vrijeme novog predsjednika koji će mu donositi probleme, kao što je bilo prije, kada su imali zastupnike Zorana Milanovića za vrijeme Bernardića, Krstičević je rekao kako nije dobro imati heterogenu skupinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad imate problem s time, nekim ljudima se treba zahvaliti. Bolje manje, ali bolje, nego imati nehomogenu skupinu koja vam samo pravi probleme. Svatko tko ne provodi politiku stranke, nije netko tko želi dobro onima unutar stranke. Politike moraju biti jasne, pravične, hrabre i ispravne i treba ih se držati. Onaj tko se ne želi toga držati ne treba biti u SDP-u. Ako netko u više navrata prekrši ono što je stav predsjednika, stav vodstva SDP-a, taj nema što raditi u SDP-u", poručio je Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo