MLADA HRVATICA RADI U AUSTRIJI, A VIKENDOM JE DOMA: / 'Posao sam našla već nakon drugog intervjua. Povratak u Hrvatsku mi nije u planu'

Image
Foto: Facebook

Koprivničanka Antonela Lamešić "ubola" je poslovni, ali čini se i životni zgoditak. Pronašla je posao u struci u Austriji i iznimno je zadovoljna tamošnjim uvjetima.

18.3.2016.
10:27
Facebook
VOYO logo

Antonela Lamešić iz Koprivnice spojila je ono što si mnogi priželjkuju dobar i dobro plaćen posao u inozemstvu udaljen od doma u Hrvatskoj toliko da i svaki vikend vrlo brzo i jeftino može doći u rodni kraj. Antonela se odlučila na iseljenje u Austriju gdje danas živi i radi u malom štajerskom gradiću, piše portal Naši ljudi.

"Odlučila sam otići iz Hrvatske jer u Hrvatskoj nisam pronalazila radno mjesto koje bi bilo izazov za moju struku, a to je radna terapija. Iako sam i prije napuštanja Hrvatske radila u struci, ta radna mjesta na kojima sam radila nisu bila dovoljno izazovna niti su se nudile ikakve mogućnosti dodatne edukacije i napredovanja; onda jednostavno kao terapeut stagniraš umjesto da rasteš. Za Austriju sam se odlučila jer savršeno govorim njemački jezik, plus je vrlo blizu i vrlo je uređena. A za moju je struku ona pravi raj na zemlji kako sam poslije shvatila", priča Antonela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do posla ležerno

Proces prijave i preseljenja, kaže, bio je vrlo ležeran, i trajao je oko godinu dana. Obuhvatio je prikupljanje brojnih dokumenata, nostrifikaciju diplome i traženje posla preko oglasa. Odgovore je dobivala vrlo brzo.

"Ukupno sam otišla na dva intervjua, na drugom sam već dobila posao. Srećom, poslodavac je odličan i bio je upoznat s cijelom procedurom dobivanja dozvole za rad. Nakon čekanja otprilike dva tjedna, radna je dozvola bila gotova", kaže Antonela dodajući da je stan našla vrlo brzo preko kolega u tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Austrijance se ona ne žali, kaže da su vrlo ljubazni. Hranu mahom kupuje u Sloveniji jer je jeftinija, a objedovanje vani ne preporučuje zbog visokih cijena. Slobodnog vremena, tvrdi, ima vikendima kada često uživa u blagodatima te zemlje ili posjećuje rodnu Koprivnicu gdje se više ne planira vraćati za stalno.

Image
POŽEŽANIN U NJEMAČKOJ: /

"U tjedan dana sam dobio posao i još tri ponude, bio sam oduševljen"

Image
POŽEŽANIN U NJEMAČKOJ: /

"U tjedan dana sam dobio posao i još tri ponude, bio sam oduševljen"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo