POČELA JE RACIONALIZACIJA / Općina Preko prva u Zadarskoj županiji uvela ograničenje potrošnje vode: Za sve su krivi ilegalni priključci

Image
Foto: Pixabay

'Zatvaranjem vode na tuševima na plažama želimo dati primjer racionalizacije u javnom sustavu', rekao je općinski načelnik

26.7.2022.
16:36
Pixabay
VOYO logo

Općina Preko na otoku Ugljanu prva je jedinica lokalne samouprave u Zadarskoj županiji koja je zbog racionalizacije uvela ograničenje potrošnje vode.

Općinski načelnik Jure Brižić potvrdio je Hini da se od ovoga tjedna, zbog racionalizacije potrošnje, privremeno zatvara voda na tuševima na plažama u svim mjestima od Preka do Ugljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Budući da je u cijeloj Zadarskoj županiji trenutačno otežana distribucija vode u vodoopskrbnom sustavu, zatvaranjem vode na tuševima na plažama želimo dati primjer racionalizacije u javnom sustavu te na taj način utjecati na svijest građana o racionalnoj potrošnji vode i u vlastitim domaćinstvima kako bismo zajedno doprinijeli boljoj vodoopskrbi na cijelom području naše općine", poručuje Brižić.

Image
ZAVRNUTE ŠPINE /

Mjere redukcije vode u Istri daju rezultate: U tri dana potrošnja smanjena 13 posto, a cilj je 30 posto

Image
ZAVRNUTE ŠPINE /

Mjere redukcije vode u Istri daju rezultate: U tri dana potrošnja smanjena 13 posto, a cilj je 30 posto

Odluka o zatvaranju tuševa na plažama u Općini Preko uslijedila je nakon sastanka koji je prošli petak održan u gradskoj upravi Grada Zadra s gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina Zadarske županije s vodoopskrbnog područja Vodovoda Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do problema dolazi zbog ilegalnih priključaka

Tema sastanaka bila je vezana uz aktualne probleme s vodoopskrbom pojedinih naselja i domaćinstava, a s naglaskom na područja visokih zona u Zadru koji posljednjih tjedana imaju učestalih problema s nestašicom vode ili niskim tlakom u vodoopskrbnom sustavu.

Na sastanku je zaključeno kako su količine vode kojom raspolaže Vodovod Zadar dostatne za aktualne potrebe, ali do problema u vodoopskrbi dolazi zbog rušenja tlaka u sustavu, a razlog tome su, istaknuto je, ilegalni priključci, krađe vode s hidranata, a dijelom i gubitak vode u samom sustavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog problema u vodoopskrbi otoka Ugljana, koji su započeli potkraj prošloga tjedna, cijeli ovaj tjedan očekuje se privremena regulacija vodoopskrbe od 14 do 18 sati, a odnosi se na slabiji tlak i eventualno kraći nestanak vode u višim zonama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo