OD EKSTAZE DO MONOTONIJE / Queens Of The Stone Age u Zagrebu - ipak samo prosječni

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Prečesto su zvučali monotono i anemično, čemu je "kumovao" i zvuk nedovoljno snažan za ovakav tip open-air spektakla.

11.6.2014.
8:44
Grgur Zucko/PIXSELL
VOYO logo

Drugi zagrebački nastup svjetske rock atrakcije Queens Of The Stone Age na potpisnika ovih redaka ostavio je isti dojam kao i onaj održan na prilično zaboravljenom Radar Festu prije sedam godina.

Naime, kada sav "hype" gurnemo na stranu, ipak je riječ o samo prosječnom bendu koji iza sebe ima tek jedan album koji i dan-danas zvuči veličanstveno ("Songs For The Deaf"), dok je ostatak njihovog opusa sadržavao tek povremene bljeskove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prepuno dvorište zagrebačkog Velesajma tako je proživljavalo ekstazu tijekom moćnih izvedbi "No One Knows", "Go With The Flow" i prljavog funka "I Wanna Make It With Chu", ali neki dijelovi koncerta, većinom posvećeni predastavljanju aktualnog albuma "...Like A Clockwork", nepovratno su se gubili u pokušajima grupe Josha Hommea da stoner i garage rock obogati ludilom psihodelije i nekim kompleksnijim glazbenim formama.

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

U tim trenucima prečesto su zvučali monotono i anemično, čemu je "kumovao" i zvuk nedovoljno snažan za ovakav tip open-air spektakla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publika se također nije baš iskazala pošto su pravu povratnu reakciju dobili samo najveći hitovi, a ostale pjesme pratilo je tek lagano mrdanje glavama i očekivani aplauz na kraju.

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Sve u svemu, korektan koncert, ali od benda s takvim renomeom i statusom na svjetskoj rock sceni, opravdano je bilo očekivati više!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo