Pusić: Želim im sve najbolje, to je njihovo pravo

Ministrica Vesna Pusić u petak je u Varaždinu prisustvovala sjednici Županijske skupštine kako bi vijećnike i javnost upoznala s pripremama za referendum o EU.

20.1.2012.
12:14
VOYO logo

"Želim im sve najbolje u životu. To je njihovo pravo, mogu raditi što god hoće", kazala je Vesna Pusić. Podsjetimo, članovi Vijeća 'Volim Hrvatsku-NE u EU' su protiv nje DORH-u podnijeli kaznenu prijavu zbog povrede prava birača na slobodno odlučivanje, što, po njihovu mišljenju, proizlazi iz njezine izjave da ako Hrvatska ne uđe u EU, neće biti mirovina.

"Činjenica je da se kreditni rejting mjeri stabilnošću, a članstvo, odnosno ne članstvo se direktno prevodi u stabilnost ili nestabilnost, odnosno sigurnost vraćanja dugova. Budemo li ocijenjeni kao nestabilna zemlja, nesigurni platiša, iz hrvatskog proračuna će otići milijardu kuna više na podmirivanje naših obaveza i kamata", pojasnila je Pusić, a prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazala je i da je za Hrvatsku najveća prednost ulaskom u EU ekonomska i politička stabilnost. Iako istraživanja pokazuju da je 62 posto građana za ulazak Hrvatske u EU, Pusić je kazala da "ništa nije gotovo dok nije gotovo", te pozvala građane da u nedjelju izađu na referendum.

"Ako ne prođe, i to ćemo preživjeti. Za nas će to biti vrlo loše i politički i ekonomski, ali mislim da se to neće dogoditi", kazala je ministrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-EU - ZA i PROTIV

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo