očekivala slovenski demanti / Pusić najavila da će Hrvatska možda izići iz arbitraže, sporni slovenski sudac dao ostavku

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić priznala je kako je iznenađena što Slovenija nije negirala medijske natpise kako će dobiti dvije trećine Piranskog zaljeva te da je lobirala kod arbitražnih sudaca. Slovenski član Arbitražnog suda Jernej Sokolec navodno su danas ponudili svoje ostavke

23.7.2015.
11:57
VOYO logo

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić kazala je kako će Hrvatska danas uputiti pismo Europskoj komisiji koja je 'na neki način posredovala u arbitraži'.

Image
seršić i josipović u rtl direktu /

'Slovenci su kao Maradona pokušali rukom zabiti gol, a mi to ne možemo i nećemo dopustiti'

Image
seršić i josipović u rtl direktu /

'Slovenci su kao Maradona pokušali rukom zabiti gol, a mi to ne možemo i nećemo dopustiti'

"Želimo ih upozoriti na novonastalu situaciju, činjenicu da su takve neke nove situacije nastale. Konzultiramo se s našim pravnim savjetnicima i razmatramo sve moguće ishode situacije", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hoću posebno naglasiti da problem koji je nastao nema nikakve veze s arbitražnim sporazumom. Nemamo na njega nikakvih prigovora. Došlo je do nečeg drugog. Činjenica koja govori o nepoštivanju i kršenju pravila arbitražnog sporazuma, posebno u proceduri potpune nepristranosti arbitara. Vlada, temeljem toga i uz pravne savjete naših pravnih stručnjaka angažiranih na ovom predmetu, ispituje sve mogućnosti uključujući i mogućnost izlaska iz arbitraže", istaknula je.

Pusić je priznala kako je za cijeli slučaj saznala jučer iz novina te da prije nije imala nikakva saznanja o pristranim arbitrima i lobiranjima sa slovenske strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana kako komentira slovenske optužbe za prisluškivanje, odgovorila je: "To me jako iznenadilo. Očekivala sam da će prva decidirana tvrdnja biti da to nije istina. I to je ejdino važno - je li to istina ili ne".  

Slovenski arbitar podnio ostavku!

Slovenski član Arbitražnog suda u Haagu Jernej Sokolec podnio je ostavku, prenose slovenski mediji. Ostavku je ponudila i  slovenska zastupnica Simona Drenik. Predsjednika Arbitražnog suda Gilberta Guillaumea Sokolec je pismeno obavijestio da odstupa s dužnosti slovenskog člana suda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski premijer Miro Cerar izjavio je ranije u četvrtak da nije bio informiran o tajnim razgovorima slovenskog člana arbitražnog suda Jerneja Sekoleca i službenice ministarstva vanjskih poslova Simone Drenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo