Pupovac pozvao na minutu šutnje za Vukovar: 'Pokažimo da možemo biti veći nego jučer'

'Jučer sam prvi put bio u Koloni sjećanja u Vukovaru. Prvi put u Vukovar sam došao 1996., pred početak mirne reintegracije, pred početak mira u RH i povratka onih koji su iz njega morali otići.

19.11.2013.
12:00
VOYO logo

Bio je to specijal-201012070191004-Milorad Pupovac uvod za poziv svim zastupnicima u Saboru da minutom šutnje odaju počast žrtvi Vukovara. "Želim ovdje od svojih pet minuta odvojiti minutu da ustanete i da pokažemo da možemo biti veći nego što smo bili jučer, nego što smo bili ovih dana", kazao je Pupovac zastupnicima koji su prihvatili njegov poziv te ustali u minuti šutnje.

"Neka je vječna slava svima koji su stradali od nečovječnosti i bezumlja", zaključio je Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Poziva se na dodatno uništavanje Hrvatske'

U emotivnom petominutnom govoru pred zastupnicima Pupovac je skrenuo pažnju i na to što jučer nitko nije poveo kolonu ljudi bez posla. "Hrvatski nezaposleni očekuju od nas u Saboru, od Vlade i od države da nešto učine za njih. Ali ono što sasvim sigurno ne očekuju jest da rušimo ono što smo stvorili, a teškom mukom smo stvarali", kazao je Pupovac. Zbog raskola koji se jučer dogodio u Vukovaru, posebno se obratio "kolegama iz HDZ-a".

"Oni koji pozivaju na tu vrstu Hrvatske, pozivaju na dodatno uništavanje Hrvatske, kao da Hrvatska već nije dovoljno uništena, kao da već nije ostala bez budućnosti", poručio im je Pupovac ističući da se ustavni poredak RH uništava zbog vlasti, a pitanje je za čiji račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/COVCRx_mtGw

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo