UOČI TUŽNE OBLJETNICE / Pupovac položio vijence u Vukovaru: 'Griješe oni koji misle da kada odlazimo na Dunav i na Ovčaru imamo neke druge namjere'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Na pitanje novinara hoće li sutra biti u vukovarskoj koloni sjećanja, rekao je da je u koloni sjećanja u Vukovaru već bio, i da će doći ponovno kad odluče

17.11.2022.
13:20
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke i saborski zastupnik Milorad Pupovac u Vukovaru je dan prije obljetnice pada grada odao počast nedužnim vukovarskim žrtvama, poručivši kako griješe oni koji misle da je loše odati poštovanje svim žrtvama u Vukovaru.

"Jedan vijenac smo bacili u Dunav za žrtve srpskog podrijetla, drugi za žrtve hrvatske nacionalnosti. Drugi vijenac smo položili na Ovčari za sve koji su tamo mučki ubijeni dok smo ovdje u crkvi Sv. Nikolaja, mjesec dana nakon što ju je posvetio patrijarh Porfirije, u kojima je izrazio žaljenje za stanovnike ovog grada i Hrvata i Srba, upalili svijeće", rekao je Milorad Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JOŠ 383 OBITELJI TRAŽE NAJMILIJE /

Obitelji poginulih i nestalih položile vijence na vukovarskom groblju: 'Nada ostaje, ali bol nije manja godinama'

Image
JOŠ 383 OBITELJI TRAŽE NAJMILIJE /

Obitelji poginulih i nestalih položile vijence na vukovarskom groblju: 'Nada ostaje, ali bol nije manja godinama'

Upalili svijeće za sve žrtve

Po njegovim riječima, griješe oni koji smatraju da je loše odavanje poštovanja "bilo prema žrtvama koje su završile na Ovčari bilo prema svim žrtvama u gradu Vukovaru, neovisno s koje strane dolazili." "Griješe oni koji misle da kada odlazimo na Dunav da time imamo neku drugu namjeru i pomisao, osim sjećanja na žrtve i njihovo priznavanje, kao i da odlaskom na Ovčaru imamo neke druge namjere", rekao je Pupovac nakon posjeta crkvi Svetoga Nikolaja u Vukovaru.

Na pitanje novinara, hoće li sutra biti u vukovarskoj koloni sjećanja, rekao je da je u koloni sjećanja u Vukovaru već bio, i da će doći ponovno. "Bit ćemo u koloni kad se odlučimo da ćemo ponovno biti u koloni. Naša nazočnost ovdje danas je kao da smo u koloni", odgovorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o pitanju nestalih osoba, Pupovac je rekao kako bi se pitanje nestalih osoba trebalo rješavati mimo političkih odnosa Hrvatske i Srbije.

'Političke prepreke previše su uzete u obzir'

"Radimo na tome da Hrvatska i Srbija obnove razgovore, nažalost u zadnjih godinu dana bez rezultata. Političke prepreke su nažalost previše uzete u obzir, a humanitarne i ljudske nimalo. I to je glavni razlog zašto pomaka nema", ocijenio je Pupovac. Istaknuo je da posljednjih nekoliko godina srpska zajednica u Hrvatskoj ima dobru suradnju s potpredsjednikom Vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom, čije je ministarstvo zaduženo za  nestale osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počast žrtvama u Vukovaru Milorad Pupovac odao je u pratnji saborskog zastupnika SDSS-a Borisa Miloševića te predsjednice Udruženja obitelji nestalih "Protiv zaborava" Marice Šeatović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo