FILIP ZORIČIĆ / Pulski gradonačelnik zabranio koncert, a sad ga snimili na narodnjacima: 'Imate i video gdje pjevam talijanske canzone'

Image
Foto: Screenshot YouTube

'To je postalo više apsurdno. Bavite se turbofolkom već tri tjedna', rekao je Zoričić kada smo ga nazvali za komentar povodom videa koji se proširio društvenim mrežama i uputio nas na snimku na kojoj pjeva talijanske canzone

29.3.2023.
10:20
Screenshot YouTube
VOYO logo

Društvenim mrežama proširio se video iz jednog lokala u Istri, a na kojem se vidi i gradonačelnik Pule, Filip Zoričić. Ne bi tu bilo ništa sporno da se u pozadini ne čuje pjesma pjevača narodne glazbe - Halida Bešlića, a koju izvode harmonikaši.

Riječ je o gradonačelniku u čijem je gradu prije točno mjesec dana izbio skandal oko toga da je koncert narodne glazbe otkazan. Tom je prilikom za RTL Danas Zoričić komentirao situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Motiv je jednostavan. Pula ima svoj jasan građanski identitet. Dakle, kada govorimo o javnim prostorima pravo je grada i gradonačelnika da odluči što će to biti u javnom prostoru, a vezano je za duh i identitet grada. Zna se u kojem je smislu Pula prepoznatljiva", rekao je tada Zoričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoričića smo i sada upitali za komentar povodom snimke koja se pojavila.

"To je postalo više apsurdno. Bavite se turbofolkom već tri tjedna", rekao je pulski gradonačelnik koji snimku nije htio komentirati. Tek je dodao da je bila riječ o privatnoj zabavi na koju je pozvan kao bivši razrednik te da se ondje zadržao pola sata i naglasio da je riječ o privatnom prostoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imate i snimku gdje na rođendanu pjevam talijanske canzone pa to nitko ne prenosi", ustanovio je pa nam naposljetku i poslao snimku koju možete pogledati OVDJE.

Dodajmo da je prije deset dana Trgovački sud u Pazinu i sudac Damir Rabar donio odluku kako koncerta narodne glazbe u Puli neće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sud je odbio donijeti privremenu mjeru. Sigurno je da koncerta neće biti", kazao je odvjetnik Srđan Šimić koji je zastupao Hiljadarku, projekt koji je organizirao koncert.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo