OTKAZI U SPLITSKOJ GRADSKOJ UPRAVI / Puljak: 'Djelatnike dijelimo na radnike i neradnike, u svakom žitu ima kukolja'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Ima onih koji ne doprinose radu, koji ne poštuju radno vrijeme, a ponekad niti ne dolaze na posao. Da vratimo dignitet javnoj upravi, odlučili smo se uhvatiti u koštac s time', kazao je Puljak

22.8.2022.
15:29
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak održao je konferenciju za novinare pod nazivom "Dobar javni službenik ne smije biti žrtva neradnika", a na kojoj je obznanio otkaze u splitskoj gradskoj upravi - Banovini.

"Jedan od naših političkih ciljeva je povratak povjerenje u javnu upravu i javne službe. Naše uvjerenje je da su u gradskoj upravi i gradskim tvrtkama većina zaposlenih marljivi, pošteni i vrijedni radnici i da dobro obavljaju svoju posao", pojasnio je Puljak na početku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svakom žitu ima kukolja. Ima onih koji ne doprinose radu, koji ne poštuju radno vrijeme, a ponekad niti ne dolaze na posao. Baš zato, da vratimo dignitet javnoj upravi, da zaštitimo radnike od neradnika, odlučili smo se uhvatiti u koštac s tim problemima", kazao je gradonačelnik Splita.

Image
FORMIRANA VLAST U SPLITU /

Puljak sa SDP-om oformio većinu u Splitu, Most odbio suradnju: 'I iz oporbe možemo biti učinkoviti'

Image
FORMIRANA VLAST U SPLITU /

Puljak sa SDP-om oformio većinu u Splitu, Most odbio suradnju: 'I iz oporbe možemo biti učinkoviti'

'Ovo nije politička odmazda'

Napomenuo je kako nije riječ o diskriminaciji po stranačkoj pripadnosti, odnosno o političkoj odmazdi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djelatnike dijelimo samo na radnike i neradnike i nitko neće biti diskriminiran jer je pripadnik neke političke stranke. Svi koji pošteno i vrijedno rade svoj posao imaju mjesto i mi ćemo stati iza njih, a oni koji žele iskorištavati način da oni više ne budu među nama i da očistimo gradsku upravu i tvrtku od takvih ljudi", poručio je Puljak.

Njegov zamjenik Bojan Ivošević iznio je detalje o jednom takvom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan djelatnik koji se nalazio na godišnjem odmoru i koji u gradskoj upravi nije bio od petog mjeseca, dan ili dva nakon 2. kruga izbora magično se prijavio na ulazu u gradsku upravu. Pokrenuli smo internu istragu, koristili video nadzor i prijave unutar sustava kartica. Evidentirali smo koja je to osoba radila u njegovo ime. Ta se osoba ispričala i priznala djelo. Pokrenut je postupak za težu povredu protiv službene dužnosti”, rekao je Ivošević.

'Lažna bolovanja nećemo tolerirati'

Dodao je da spomenuta osoba čak 10 mjeseci u godini nije bila na poslu, a proljetos je napustila Hrvatsku, što je potvrdio i MUP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara je li slučajno da se radi o osobi koja je član Hrvatske građanske stranke Željka Keruma, Puljak je kazao kako uopće nije važno je i član stranke.

"Nije se pojavio na poslu osam dana i po zakonu mu prestaje ugovor", rekao je gradonačelnik dodajući da je ista osoba tražila sporazumni otkaz o radu nakon što se sve saznalo, a što je odbijeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lažna bolovanja nećemo tolerirati", poručio je Puljak.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo