Oglasio se gradonačelnik / Puljak: 'Huligani su napali pripadnike LGBTQA+ zajednice. Nadam se da će biti adekvatno kažnjeni'

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Split Pride je na svom Facebooku napisao da je u petak nekoliko muškaraca upalo na LGBTIQ tulum i napalo dvojicu muškaraca koji su se počeli ljubiti, a potom su ih nasilnici dočekali ispred kluba, tukli i proganjali

23.1.2023.
12:56
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Prije nekoliko dana u Splitu se dogodio napad na pripadnike LGBTQA+ zajednice o kojemu se danas na svom Facebook profilu oglasio i Ivica Puljak, splitski gradonačelnik i predsjednik stranke Centar.

"Ljubav nije i nikada ne smije biti razlog za mržnju i nasilje. Žao mi je da su naši sugrađani izloženi bilo kakvom obliku agresije, netrpeljivosti ili omalovažavanja", napisao je Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da za takve postupke ne postoji opravdanje te da se nada "da će počinitelji biti adekvatno kažnjeni".

"Split je tolerantan grad u kojem su svi građani jednaki, bez obzira na svoju seksualnu orijentaciju. Nikakvi ispadi huligana to ne mogu i neće umanjiti", zaključio je Puljak u svojoj objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su pojasnili iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, dvije nepoznate osobe napale su dvojicu muškaraca ispred ugostiteljskog objekta. Oko četiri sata policija je dobila dojavu da je na Hitnoj muškarac napadnut ispred ugostiteljskog objekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O događaju koji se zbio u petak oglasili su se i iz Split Pridea na svojoj Facebook stranici.

Image
HOMOFOBNI ISPAD U SPLITU /

Upali na zabavu LGBTIQ zajednice, napali dva mladića koja su se ljubila. 'Doslovce ih proganjali'

Image
HOMOFOBNI ISPAD U SPLITU /

Upali na zabavu LGBTIQ zajednice, napali dva mladića koja su se ljubila. 'Doslovce ih proganjali'

"Par momaka su došli na LGBTIQ event, ušli u prostor koji je tu večer bio naš, na tulum koji je bio za našu zajednicu i napali su unutar kluba dvoje momaka koji su se ljubili. 'Neće se meni neke pederčine tu ljubit', rekli su. Na našem eventu. Ušli su u naša četri zida, da bi nas od tu potirali, doslovno", napisali su i dodali da su nasilnici napadnute dočekali ispred kluba i tukli ih i prognjali zbog čega su žrtve morale bježati i nekoliko kvartova dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas smo prije svega ljuti. Ponavljamo, ti nasilnici su ušli u naš siguran prostor i učinili ga nesigurnim. Došli su na event koji nije bio za njih, na koji nisu morali doći i uvodili su svoja pravila. E pa ne može, nećemo dozvolit za homofobija pokoleba našu zajednicu", stoji u objavi dodavši kako mole za pomoć sve koji su vidjeli što se te večeri dogodilo, a žrtvama šalju podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo