APSURDAN SLUČAJ / Puljak dobio još jednu kaznu od 100.000 kuna: Mora krenuti s radovima koje je morao obustaviti?

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Naime, zbog jednog slučaja postoje tri pravna postupka koji su ustvari u koliziji. Najjednostavnije rečeno, Puljak ne smije nastaviti s bilo kakvim radovima u sklopu Vile Dalmacija jer mu prijeti još veća kazna od dosadašnjih sto tisuća kuna te to rješenje nije stavljeno izvan snage. Po drugom, ovom najnovijem postupku, naređuje mu se da odmah krene s radovima i počne vaditi već postavljene kanalizacijske cijevi inače mu također prijeti kazna

29.3.2023.
12:22
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Početkom tjedna splitski gradonačelnik izvijestio je da ga je Državni inspektorat kaznio sa 100 tisuća kuna zbog ugovora o rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije u Vili Dalmaciji, koji, kako tvrdi, nije izradio i potpisao on, nego HDZ, te će o tomu obavijestiti europske institucije.

"Državni inspektorat me kaznio u iznosu od 100.000 kuna ili 13.272,28 eura i, koliko je meni poznato, ovo je prvi put u povijesti Hrvatske da gradonačelnik jednog grada plaća kaznu inspektorata iz vlastitog džepa i, da bi stvar bila strašnija, za djelo koji nisam počinio ja, nego HDZ-ovi ljudi", navodi Puljak na svojoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada pak doznaje tportal, Puljka čeka nova kazna od istog iznosa, odnosno od nešto više od 13 tisuća eura. Kako kažu, dobio je novu kaznu zbog istog slučaja navodnog bespravnog ugrađivanja vodovodnih i kanalizacijskih cijevi u sklopu rezidencijalnog objekta Vila Dalmacija, doznaje tportal.

Image
SABORSKA ZASTUPNICA /

Marijana Puljak: 'Za nešto što Ivica nije skrivio moramo dignuti kredit od 100.000 kuna. Nećete nas slomiti'

Image
SABORSKA ZASTUPNICA /

Marijana Puljak: 'Za nešto što Ivica nije skrivio moramo dignuti kredit od 100.000 kuna. Nećete nas slomiti'

Naime, zbog jednog slučaja postoje tri pravna postupka koji su ustvari u koliziji. Najjednostavnije rečeno, Puljak ne smije nastaviti s bilo kakvim radovima u sklopu Vile Dalmacija jer mu prijeti još veća kazna od dosadašnjih sto tisuća kuna te to rješenje nije stavljeno izvan snage. Po drugom, ovom najnovijem postupku, naređuje mu se da odmah krene s radovima i počne vaditi već postavljene kanalizacijske cijevi inače mu također prijeti kazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apsurdno, ali Puljak ako započne nešto raditi može biti kaznu, ali i ako ne započne prijeti mu još veća novčana kazna.

Po trećem, prekršajnom postupku, i Grad Split i njegov gradonačelnik krivi su zbog ove navodno bespravne gradnje pa trebaju platiti novčane kazne. I taj dio slučaja sasvim je apsurdan jer je upravo Puljak još početkom ožujka prošle godine izdao pisani nalog da se gradilište oko Vile Dalmacija vrati u prvobitno stanje, nakon čega je dao ostavku i izazvao prijevremene izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po povratku na vlast Vladina privremena povjerenica za Split Mirna Veža pisano ga je izvijestila da je to učinjeno u vrijeme dok je ona obnašala dužnost, piše tportal.

Također, inspektorat je napisao i prekršajni nalog kojim se Grad Split kažnjava s 30 tisuća kuna, a Puljka s još tri tisuće za isti prekršaj - to je taj treći pravni postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Puljak je i ranije poručio da rješenje Državnog inspektorata je pokušaj da se na njega izvrši pritisak i eliminira iz političkog života.

"Na čelu Državnog inspektorata nalazi se HDZ-ovac, tipični HDZ-ov uhljeb. Da mu nema HDZ-a, bio bi kruha gladan', rekao je Puljak o Andriji Mikuliću, glavni državni inspektor, inače član HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo