Pula će Božić ipak dočekati bez smeća

24.12.2009.
18:36
VOYO logo

''Zaposlenici tvrtke 'Herculanea' na sastanku su odlučili ne prihvatiti bon od 500 kuna koji im je ponudio grad, a sindikati će radnicima osigurati isplatu za vrijeme provedeno u štrajku budući da je grad to odbio učiniti'', rekao je Bruno Bulić.

Objasnivši odluku o prekidu štrajka, Bulić je rekao kako sindikati nisu htjeli da građani dobiju ''krivu sliku o tom poduzeću''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Do izražaja je došla senzibilnost prema građanima te da prestane maltretiranje kolega iz drugih komunalnih poduzeća koji pod prijetnjom otkaza moraju dolaziti u Pulu čistiti ulice'', rekao je Bulić. Dodao je kako je pritisak na ljude bio golem te da su u Puli očito ''na vlasti djeca čije funkcije nadilaze njihove psihofizičke sposobnosti''.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić u izjavi za novinare izrazio je zadovoljstvo što je prekinut štrajk, pri čemu je građanima Pule zahvalio na dosadašnjoj potpori te svim istarskim gradonačelnicima na iskazanoj solidarnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ponuda koju je grad dao radnicima za isplatu poklon-bona od 500 kuna je iznad svih mogućnosti, ali je ne povlačim, te će svi radnici koji budu htjeli moći preuzeti bon'', zaključio je Miletić.

Tijekom srijede gradski prijevoznik 'Pulapromet' i članovi Sindikata Istre i Kvarnera u pulskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi prekinuli su štrajk kojim su se solidarizirali s djelatnicima 'Herculanea', koji su počeli štrajk tražeći isplatu božićnice od 2000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-200912220037006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo