sukob predsjednika i premijera / Puhovski za RTL.hr: 'Milanović je uvjeren da su mjere išle u smjeru da se njemu dođe glave. U odnosu s Kovačevićem očito je bio'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Predsjednik se ne bi trebao izražavati o tekućim istragama', jasno će za RTL.hr politički analitičar Žarko Puhovski

22.9.2020.
14:30
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Nova runda prepirke između dva brda. Prvo je krenuo predsjednik Zoran Milanović, a odgovor premijer Andreja Plenkovića nije se trebao dugo čekati. No, krenimo redom.

Predjednik Milanović danas se, obraćajući se novinarima nakon što je sudjelovao na Općinskom građanskom sudu na obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, osvrnuo na aferu Janaf, uhićenja predsjednika uprave te tvrtke Dragana Kovačevića, dvojice gradonačelnika iz redova HDZ-a i SDP-a i nekoliko poduzetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali i na činjenicu da se jučer u medijima pojavila informacija da je mito od 1,96 milijuna kuna poduzetnik Krešo Petek predao šefu Janafa Draganu Kovačeviću na Martinje, 11. studenog 2019. te da je u prostorijama u Slovenskoj 9 u Zagrebu, nazočio Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Image
žestok istup predsjednika /

Milanović 'oprao' Turudića, prozvao Božinovića, Plenkovića, DORH: 'Jakov Kitarović? On je dekor. Samo ih je zeznuo'

Image
žestok istup predsjednika /

Milanović 'oprao' Turudića, prozvao Božinovića, Plenkovića, DORH: 'Jakov Kitarović? On je dekor. Samo ih je zeznuo'

Milanović je odgovarajući na pitanja novinara, žestoko odgovorio predsjedniku Županijskog suda u Zagrebu, Ivanu Turudiću, prozvao je ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, premijera Plenkovića, DORH, a za Jakova Kitarović je rekao da je nebitan i da je u "Klubu" Dragana Kovačevića bio tek dekor koji je zeznuo istražitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što se moglo očekivati, odgovor predsjednika Vlade stigao je jako brzo

"Jako je znakovita rečenica ja sam bio premijer pa sve znam. To je za javnost kapitalna informacija, tko je na čelu vlade. Politika mene i HDZ-a je da ne želim znati čime se bavi USKOK i policija. To je borba protiv koruopcije. Niti znati niti utjecati. Ako je to zaista izgovorio, onda je krucijalno da javnost zna kako se tko ponaša kao predsjednik Vlade. Nije svjedno tko je na čelu Vlade. Mene uopće ne zanima čime se bavi policija i Uskok i to je borba protiv korupcije", komentirao je Milanovićevu izjavu, rekavši da su njegove izjave jako nervozne i da ne zna čime je revoltiran. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ne pratim svoje članove Vlade i gdje idu ručati i s kime se druže. Možda da predsjednik objasni, ako je tako nervozan, zašto je išao u Klub. Ja nisam bio u Klubu", istaknuo je, dodavši da ako postoje istrage i ako su one u toj fazi tajne, on za njih ne želi znati.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Žarko Puhovski. FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Politički analitičar Žarko Puhovski u izjavi za RTL.hr komentirao je ovaj najnovijhi verbalni sukob predsjednika i premijera.

"Mislim da je glavni problem to što je predsjednik Milanović očito uvjeren da su sve te mjere išle u smjeru da se njemu "dođe glave", kaže Puhovski i dodaje da je predsjednik bio očito u odnosu s Draganom Kovačevićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš sugovornik ističe da si predsjednik ipak neke stvari ne bi trebao dopustiti.

"Milanović je nekoliko ljudi, uključujući i meni, zamjerio to što tvrdimo da se predsjednik ne smije izražavati o tekućim istragama. Ali to je tako. Predsjednik se uistinu ne bi trebao izražavati o tekućim istragama", jasno će politički analitičar dodajući da je užasna stvar to što se predsjednik sada bavi i policijskim taktikama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puhovski je komentirao i niz kritika koje je Milanović iznio na račun Ivana Turudića.

"Ta izjava da je Turudić bio jedan od lošijih studenata je na razini trača u Kovačevićevom Klubu", jasno će na kraju razgovora za RTL.hr Žarko Puhovski

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo