PUČKA PRAVOBRANITELJICA O SLUČAJU MALE SIRIJKE: / 'Sutra otvaramo postupak, tražit ćemo od MUP-a detaljne podatke'

Image
Foto: Twitter

Ličko-senjska policijska uprava demantirala je optužbe Sirijca koji ih je okrivio za nestanak petogodišnje kćeri.

23.9.2018.
20:47
Twitter
VOYO logo

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović izjavila je da će sutra otvoriti ispitni postupak o slučaju Sirijca koji tvrdi da ga je hrvatska policija razdvojila od njegove petogodišnje kćeri Allse nedaleko od Plitvičkih jezera. Napomenula je da je zasad upoznata samo s onim informacijama koje su objavili mediji.

Image
TATA TRAŽI 5-GODIŠNJU KĆER: /

'Rekao sam policiji da je ona tu, molio ih da nas ne razdvajaju. Nisu mi vjerovali'

Image
TATA TRAŽI 5-GODIŠNJU KĆER: /

'Rekao sam policiji da je ona tu, molio ih da nas ne razdvajaju. Nisu mi vjerovali'

"Sutra ćemo otvoriti ispitni postupak, pitati MUP za više podataka, i nakon toga ćemo biti pametniji", kazala je Vidović u emisiji RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija odbacuje optužbe i provjerava navode

Prema riječima načelnika Policijske uprave karlovačke Darka Bratića, policija provjerava svaku prijavu takvog i sličnog karaktera.

"Ono što otežava rad hrvatske policije je to što u pravilu te vrste prijava ne dolaze s područja gdje su u dosegu hrvatskih istražnih organa. Najčešće dolaze iz Bosne i Hercegovine i putem društvenih mreža. Mi pokušavamo provjeriti svaki taj navod. Međutim, dosadašnjim provjerama niti jedan od tih navoda nije potvrđen", kazao je Bratić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ličko-senjska policijska uprava demantirala je optužbe Sirijca koji ih je okrivio za nestanak petogodišnje kćeri. On je na društvenim mrežama objavio da su ga policajci pretukli u selu Smoljanac pored Plitvičkih jezera kada je ušao u Hrvatsku, odvojili ga od kćeri te ga vratili u BiH. Sve to navodno se dogodilo prije jedanaest dana kada je sa skupinom migranata iz Bihaća preko Plještice stigao u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija: U toj trgovini nikad nisu viđene spomenute osobe

"Nakon javne objave podataka i medijskih upita policijski su službenici pristupili provjeri iznijetih navoda, te u dosadašnjem postupanju utvrdili kako su iznijete koordinate o mjestu na kojem se navodno događaj dogodio lažne, odnosno ne potvrđuju navod o tome da je do postupanja došlo u selu Smoljanac", odgovorili su za N1 iz PU ličko-senjske.

"Naime, navedene koordinate označavaju područje grada Gospića udaljenog oko 70 km od sela. Nadalje, netočni su navodi o postupanju u navedenoj trgovini budući da policijski službenici nikada na navedenoj lokaciji nisu postupali, a što potvrđuje i osoblje trgovine. U navedenoj trgovini prema izjavama zaposlenika nisu viđene osobe koje se spominju u javno iznijetim objavama", dodaje se u odgovoru PU ličko-senjske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam da mi je tu kćer, nisu mi vjerovali"

Još ističu da se "navedena osoba, otac, nije službeno obratio Hrvatskoj policiji, a o navedenom slučaju nije nas službeno izvijestila niti bosansko-hercegovačka policija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sirijac W.D., koji tvrdi da je samohrani otac, u izjavi Novom listu kazao je da je slučaj prijavljen policiji u Velikoj Kladuši, ali da mu u Hrvatskoj nitko ne želi pomoći.

"Hrvatska policija zna da sam izgubio dijete. Nekoliko puta sam krenuo u Hrvatsku da je tražim, ali nisam uspio. Nismo imali hrane i stao sam u lokalnoj trgovini da kupim neke namirnice. Tu me uhvatila hrvatska policija, strpala u auto i vratila natrag u Bosnu. Rekao sam im da mi je tu kćer, molio ih da nas ne razdvajaju. Nisu mi vjerovali", ispričao je Sirijac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo