PSIHOLOG: / 'Kolinda se pokušala dopasti javnosti, a Milanović ima drugačiji pristup. Ovakav stav ima osoba koja se osjeća ugroženom'

Image

'U redu je imati karakter, ali isto tako je i u redu imati umjeren i pristojan rječnik'

7.10.2020.
23:21
VOYO logo

Verbalni medijski okršaj predsjednika Republike Zorana Milanovića s gotovo svim živima krenuo je proteklog tjedna te se nastavio. Sve je krenulo s tim da je Milanović napao DORH, premijera Andreja Plenkovića, ministra MUP-a Davora Božinovića, saborske zastupnice Marijanu Puljak i Daliju Orešković, udrugu B.a.B.e., GONG.

No, tu spisak napadnutih ne prestaje - predsjednik se okomio i na pravobraniteljicu Višnju Ljubičić, bivšeg ministra i svog kolegu Ranka Ostojića, ali i novog predsjednika SDP-a Peđu Grbina. Najnovije, napao je političkog analitičara Žarka Puhovskog, i po najnovijem, novinara portala Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis onih kojima se Milanović javno obratio je zaista dug, a njegov stil je, blago rečeno, bez zadrške.

Image
SVI PRIČAJU O MILANOVIĆU: /

Benčić kaže da je čudi, ali ne iznenađuje silina njegovih napada, Bauk ga opet opravdava

Image
SVI PRIČAJU O MILANOVIĆU: /

Benčić kaže da je čudi, ali ne iznenađuje silina njegovih napada, Bauk ga opet opravdava

Psiholog: 'Nisam iznenađen Milanovićevim ponašanjem'

Psiholog Ivan Modrušan je za RTL komentirao istupe predsjednika Milanovića pa iznio svoje stručno mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj osobni dojam jest da je sve to skupa traćenje vremena i mlaćenje prazne slame. I nisam šokiran. Naravno da je jedan dio hrvatskog puka šokiran, drugi pak oduševljen istupima, treći izrazito šokiran i mislim da nema unificiranog stava. Rekao bih da je to u jednu ruku vježbanje demokracije. Mi možda još nismo našli neki svoj stil i za razliku od 'sjevernjaka' smo temperamentniji i manje suzdržani u nastupima, baš poput Talijana", komentirao je psiholog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kolinda se pokušavala dopasti javnosti, Milanović ima drugi pristup'

"No, naravno isto tako rječnik i pristup osobe koja obavlja određenu funkciju, pogotovo kada obnaša javni posao, trebao bi biti standardiziran, odnosno u skladu s očekivanjima većine.

Image

18.02.2020., Zagreb - u predsjednickim dvorima odrzana svecana inauguracija 5. predsjednika RH Zorana Milanovica. Zoran Milanovic, Kolinda Grabar Kitarovic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

No, ako uspoređujemo Milanovića s njegovom prethodnicom Kolindom Grabar-Kitarović koja se dosta trudila dopasti javnosti, a to nije polučilo rezultatom, Milanović ima sasvim drugačiji pristup", objašnjava Modrušan za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Milanović se ponaša ugroženo'

Psiholog naglašava da, ako kao stručnjak gleda takvo ponašanje, da je nemoguće s jedne strane struke donijeti neke zaključke. Ipak, neki zaključci su tu.

"Kada bih kao stručnjak sažeo ova događanja, ovakav stav ima osoba koja se osjeća ugrožena. Riječ je o impulzivnim reakcijama i kao da osoba ne upravlja svojim ponašanjem nego kao da se brani. Ne smatram da bi sve ovo moglo imati negativne posljedice u javnosti za Milanovića. U redu je imati karakter, ali isto tako je i u redu imati umjeren i pristojan rječnik", poručio je psiholog za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo