PSIHIJATAR O PRALJKOVOM POTEZU: / 'Ta je odluka u njemu sazrijevala dugo, detalj sa snimke otkriva u kakvom se stanju tada nalazio...'

Image
Foto: ICTY

Splitski je psihijatar, dr. Ivan Urlić, analizirao ponašanje generala Slobodana Praljka jučer u sudnici, prije nego što je ispio otrov i okončao si život zbog potvrđene presude na Haškom sudu.

30.11.2017.
17:50
ICTY
VOYO logo

Upitan zbog čega se Praljak mogao odlučiti na takav potez, psihijatar Urić kaže za Slobodnu Dalmaciju da je u pitanju morao biti očaj zbog presude, koju Praljak nikako nije mogao prihvatiti.

MESIĆ ODGOVORIO NA PROZIVKE ZBOG HAŠKE PRESUDE: ‘Treba podsjetiti na neke neosporne činjenice…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HOĆE LI BITI NOVIH DOKAZA NA HAŠKOM SUDU? ‘Šanse za reviziju presude su vrlo male, gotovo nikakve’

'U jednu ruku je general Praljak prihvatio činjenicu da je on unutar mreže odgovornih, ali je apsolutno isključio mogućnost da je on osobno odgovoran za stradavanja ljudi i ljudske patnje', kaže psihijatar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Urlić dodaje da to vjerojatno nije bila naprasna odluka, već nešto što je u Praljku sazrijevalo mjesecima, a da je bio u zaista lošem stanju, pokazuje i jedan detalj sa snimke. Naime, neposredno prije ispijanja otrova, vidi se kako je Praljku ruka drhtala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To je pokazatelj u kakvom se stanju general Praljak u tom trenutku nalazio. To je stanje napetosti, tjeskobe i osjećaj žrtvovanosti jer je očito smatrao da su on i njegovi kolege žrtvovani za neke interese koji su skriveni, ali koji će izići na vidjelo kada se otvore arhivi ', rekao je dr. Urlić i dodao da je njegov čin poruka svijetu da pravo i pravda nisu uvijek ista stvar.

PUHOVSKI ZA NET.HR: ‘Presuda Haškog suda je nepravedna, pa zna se tko je donosio sve važne odluke o Herceg-Bosni…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FOTOGRAFIJE KAOSA U HAAGU NAKON ŠTO JE PRALJAK POPIO OTROV: ‘Svi su bili u potpunoj paralizi, veleposlanica je histerizirala’

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo