'Pržit' ćemo se cijeli tjedan

U idućih najmanje sedam dana predviđaju se visoke temperature zraka, a već danas živa u termometru gotovo će doseći 40 Celzijevih stupnjeva!

21.8.2011.
14:10
VOYO logo

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje u kojem stoji da će u nedjelju u kopnenom području biti vruće i sparno, a na Jadranu te osobito u unutrašnjosti Dalmacije vrlo vruće. Najviša temperatura na kopnu bit će između 30 i 34, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 34 do 39°C.

Pokoji poslijepodnevni pljusak moguć je samo u unutrašnjosti Istre i riječkome zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrućine će se zadržati cijeli sljedeći tjedan. Prema prognozama meteorologa živa u termometru penjat će se do 38°C. Nepodnošljive vrućine zahvatit će cijelu zemlju, a posebno istok. U utorak, srijedu i četvrtak u tim predjelima zemlje dnevna temperatura bit će viša od 36°C, pogotovo u petak kada se očekuje da će u Vukovaru i Osijeku temperatura dosegnuti 38°C.

I u ostatku zemlje bit će iznimno vruće. Za stupanj niža temperatura nego u Vukovaru i Osijeku, u petak će biti u Požegi i Bjelovaru, a u Zagrebu 36°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piti puno tekućine i ne izlaziti vani

Prema aktualnim prognostičkim kartama, valu vrućine koji je zahvatio Hrvatsku ne vidi se kraja. Liječnici savjetuju građanima da piju puno tekućine, izbjegavaju izlazak u vrijeme najjačeg sunca, te da prilagode prehranu.

Posebno na oprezu trebaju biti meteoropati, kod kojih vrućina može prouzročiti umor, slabost i razdražljivost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108190459006 arti-201108170771006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo