Prvo tražili mobitele kalibra iPhone5, sad im je dobra i dvojka

Vlada je produžila rok za predaju ponuda u javnom natječaju za 40 milijuna kuna vrijedan posao za mobilne usluge i mobitele.

21.6.2013.
9:19
VOYO logo

Dvije izmjene se odnose na produženje roka predaje ponuda (ponude se mogu predati do 10 sati 1. srpnja), te na tehničke specifikacije za tražene mobilne uređaje. U Državnom uredu za središnju javnu nabavu za Poslovni dnevnik nisu htjeli dati konkretan odgovor o tehničkim specifikacijama traženih mobilnih uređaja koje su, po riječima upućenih, toliko smanjene izmjenom dokumentacije da su one slikovito na početku bile na razini iPhonea 4 ili 5, a sada su na razini iPhonea 1 ili 2.

"Tehnički su zahtjevi promijenjeni sukladno zahtjevima gospodarskih subjekata, odnosno, kako bi se omogućilo, uz usluge, podnošenje ponuda i za što veći broj mobilnih uređaja, koji su podložni promjenama na tržištu, a funkcionalno su primjereni svrsi ove nabavne kategorije", poručili su iz Državnog ureda za središnju javnu nabavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prema dokumentaciji, Vlada kupuje oko deset tisuća mobitela, od kojih 6250 pametnih. Inicijalno su tražili da mobiteli imaju po 16GB memorije, mogućnost pregleda GSM karata i velike rezolucije, da bi zatim ublažili kriterije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo