'LAGANA TREŠNJA' / Prvo se zatresla BiH, a onda je protutnjalo i kroz Hrvatsku do Slovenije. Tijekom jutra zabilježeni slabi potresi

Image
Foto: EMSC

Prvi je potres u BiH imao magnitudu 3.2 prema Richteru, a dogodio se u 13 sati i 58 minuta, s epicentrom kod Ljubinja. Drugi potres zabilježen je u 14 sati i 42 minute, bio je magnitude 3.3 prema Richteru i imao epicentar kod Gruda, 30-ak km sjeverno od Ploča

5.6.2023.
7:37
EMSC
VOYO logo

Stanovnike Sisačko-moslavačke županije u ponedjeljak rano ujutro probudilo je lagano podrhtavanje tla. Dogodilo se to dan nakon što su BiH pogodila dva potresa umjerene jakosti, kako je to ocijenio hrvatski PMF.

Prvi je potres imao magnitudu 3.2 prema Richteru, a dogodio se u 13 sati i 58 minuta, s epicentrom kod Ljubinja. Drugi potres zabilježen je u 14 sati i 42 minute, bio je magnitude 3.3 prema Richteru i imao epicentar kod Gruda, 30-ak km sjeverno od Ploča, rekli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se pak tiče Banovine, potres je zabilježen u blizini Siska oko 5:14 sati. Tlo je podrhtavalo jačinom od 2,1 po Richteru.

Svjedoci kažu da se čula buka te da su imali dojam da se kuća izmiče. Drugi dodaju da se osjetila lagana trešnja, tutnjava i udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, 20-ak minuta kasnije, podrhtavalo je tlo u i Sloveniji. Naime, potres s epicentrom kod mjesta Domžale osjetio se oko 5:38 sati. Jačina podrhtavanja bila je 1,5 po Richteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo