'Cilj stečaja je likvidacija naše tvrtke'

Na splitskom Općinskom sudu u tijeku je izvještajno ročište u stečajnom postupku nad Jadrankamenom. Stečajna upraviteljica Anči Bašić na ročištu će iznijeti tražbine vjerovnika.

12.7.2012.
6:37
VOYO logo

Više od stotinu radnika Jadrankamena iz splitske trajektne luke pješice je jutros stiglo na Trgovački pa na Općinski sud gdje je u 10 sati započelo prvo ispitno ročište u stečajnom postupku te tvrtke.

Stečajna upraviteljica Anči Bašić na ročištu će iznijeti tražbine vjerovnika, među kojima neće biti uključena sva potraživanja radnika koji su je potjerali iz Pučišća kada im je donijela popis tražbina na potpis. No ročištu neće moći prisustvovati Tonči Drpić i braća Eterovići, čelnici Nezavisnog sindikata Jadrankamena kojima je izrečena mjera zabrane približavanja stečajnoj upraviteljici Bašić na udaljenost manju od 50 metara. Ipak, istaknuli su kako u Splitu neće prekršiti propisanu mjeru. Drpić je prije ročišta kazao i kako ne očekuje ništa od svega jer je "stečajnoj upraviteljici i njezinim nalogodavcima - bivšem vlasniku Jadrankamena i čelnicima Općine Pučišća - cilj likvidacija tvrtke". "Sud može govoriti što hoće, stečajna ravnateljica nije smjela biti stečajna upraviteljica", istaknuo je Drpić. Nakon što ročište bude završeno, neslužbeno se doznaje, prosvjednici ponovno planiraju obići stanove svojih bivših direktora, prosvjedovati im i pjevati pod prozorima. Prije povratka na jedan od poslijepodnevnih trajekata za Brač proći će Marmontovom ulicom i Rivom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo