PRVI SLUČAJ ZARAZE KORONAVIRUSOM U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI: / Pacijent se vratio iz Austrije

Image

Oboljeli muškarac je s područja Nove Gradiške, a za sada nitko iz njegove uže sredine ne pokazuje simptome bolesti

17.3.2020.
11:27
VOYO logo

U Brodsko-posavskoj županiji potvrđen je prvi oboljeli od koronavirusa, muškarac od 40-tak godina koji je došao iz Austrije i smješten je u izolaciju bolnice u Slavonskom Brodu, rekao je u utorak načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Stjepan Bošnjaković.

Image
Image

05.02.2020., Slavonski Brod - Zbog gripe do daljnjega su zabranjene posjete bolesnicima u slavonskobrodskoj Opcoj bolnici dr. "Josip Bencevic" Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Oboljeli muškarac je s područja Nove Gradiške, a za sada nitko iz njegove uže sredine ne pokazuje simptome bolesti, dodao je Bošnjaković, na izvanrednoj konferenciji brodsko-posavskog županijskog Stožera Civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pacijent ima blagu kliničku sliku. Njegov smještaj odrađen je po predviđenom protokolu tako da je direktno smješten u izolaciju Opće bolnice u Slavonskom Brodu", rekao je Stjepan Samardžić, ravnatelj slavonskobrodske bolnice.

Image
IZ STOŽERA UPUTILI APEL SVIM GRAĐANIMA U HRVATSKOJ: /

'Sada je važnije nego ikad da se držimo higijenskih preporuka'

Image
IZ STOŽERA UPUTILI APEL SVIM GRAĐANIMA U HRVATSKOJ: /

'Sada je važnije nego ikad da se držimo higijenskih preporuka'

Pacijent do nedjelje bio u samoizolaciji

Ravnatelj Županijskog zavoda za javno zdravstvo Ante Cvitković naglasio je da je pacijent postupio vrlo savjesno, što je do sada rezultiralo i činjenicom kako kod članova njegove obitelji nema simptoma bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

15.03.2020. Slavonski Brod, Konferencija za novinare zupanijskog Stozera civilne zastite na temu koronavirusa. Josip Samardzic, ravnatelj Opce bolnice dr. Josip Bencevic Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

"Pacijent je u četvrtak došao iz Austrije, gdje je bio u kontaktu s drugom stranom osobom koja je imala simptome, a testirana je u nekoj od stranih država. Po dolasku kući pacijent je bio u samoizolaciji do nedjelje, kada se javio liječniku", istaknuo je Cvitković.

Još jednom je pozvao sve građane koji se vraćaju iz inozemstva, da se pridržavaju uputa o samoizolaciji koje dobiju na granici ili ih mogu pronaći na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo