borba se nastavlja / Prvi rezultati zaprašivanja komaraca u Slavoniji: Uništeno ih je 96 posto

Image
Foto: Pixsell

Na mjernoj postaji Đavolja Greda broj jedinki komaraca smanjen je s 39.956 na 1540

28.6.2019.
17:16
Pixsell
VOYO logo

Prvi službeni rezultati zaprašivanja komaracaiz zraka na području Osječko-baranjske županije pokazuju da je uništeno 96 posto komaraca, izvijestili su u petak iz Osječko-baranjske županije i županijskoga Zavoda za javno zdravstvo.

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju za javnost navodi se kako su, nakon prvog zaprašivanja iz zrakoplova na području Općine Bilje 26. lipnja djelatnici županijskoga Zavoda za javno zdravstvo utvrdili da je idućeg dana broj jedinki komaraca drastično smanjen.

Tako je na mjernoj postaji Bilje prije tretmana utvrđeno 8769 jedinki u 12-satnom razdoblju promatranja, a nakon zaprašivanja broj komaraca se smanjio na 307. Na mjernoj postaji Đavolja Greda broj jedinki komaraca smanjen je s 39.956 na 1540, što znači da je učinkovitost na oba mjesta - 96 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz županije su izvijestili kako se zaprašivanje komaraca zrakoplovom nastavlja večeras na rubnim dijelovima Osijeka i na području od osječke obilaznice, uključujući i vikendaško naselje Karašicu, a idućih dana na području Sarvaša, Bijelog Brda, Erduta, Dalja, gradova Belišća i Valpova te na području drugih općina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo