PRVI PUT ZA SREDNJOŠKOLCE: / U petak će učenici pokazati znanje o Hrvatskom saboru; Jandroković će im podijeliti nagrade

Image

Učenici će iz informatičkih učionica u svojim školama odgovarati na 30 pitanja u 30 minuta

10.3.2021.
15:52
VOYO logo

Na online kviz-natjecanju "Koliko poznaješ Hrvatski sabor" u petak, 12. ožujka, svoje će znanje prvi puta pokazati učenici srednjih škola. Proteklih godina, naime, to je natjecanje bilo organizirano samo za osnovnoškolce.

Na natjecanju će sudjelovati učenici iz 41 škole, tj. 246 učenika raspoređenih u tročlane natjecateljske timove škola, a svaki učenik u timu ima svoju zamjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učenici će iz informatičkih učionica u svojim školama odgovarati na 30 pitanja u 30 minuta, najavila je saborska Služba za građane, organizator natjecanja.

Što će učenici morati znati o Hrvatskom saboru?

Provjerit će se koliko učenici poznaju Hrvatski sabor, njegovu ulogu i mjesto u suvremenoj hrvatskoj povijesti od konstituiranja prvog demokratskog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. do danas, što znaju o ustavnim ovlastima Sabora i njegovu odnosu kao nositelja zakonodavne vlasti s nositeljima drugih grana vlasti u državi, njegovu ustroju, djelokrugu poslova i načinu rada, procedurama u donošenju zakona i drugih akata koje donosi Sabor, kao i o pravima i dužnostima saborskih zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

15.05.2017., Zagreb - U Hrvatskome saboru je po peti put odrzana Simulirana sjednica Hrvatskoga sabora za ucenike srednjih skola. Na ovogodisnjoj sjednici sudjelovala su 153 ucenika iz dva ucenicka doma i trideset tri srednje skole iz svih dijelova Hrvatske. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Poredak deset najuspješnijih timova škola bit će objavljen na mrežnim stranicama Sabora do 17 sati na dan natjecanja.

Učenici deset najuspješnijih timova dobit će pohvalnice, dok će učenici tri najbolja tima dobiti prigodne nagrade predsjednika Hrvatskoga sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Online kviz natjecanje za učenike 8. razreda održat će se 26. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo