'Prvi put u povijesti u Saboru će biti brat i sestra'

'Postigli smo fantastičan rezultat!', kazao je Željko Kerum, koji unatoč porazu HDZ-a nije mogao sakriti oduševljenje zbog rezultata svoje stranke.

5.12.2011.
10:15
VOYO logo

"Postigli smo fantastičan rezultat! Imamo dva saborska zastupnika, a vjerojatno će, nakon brojenja glasova, proći i treći. Prvi put u povijesti u hrvatskom Saboru sjedit će brat i sestra!", oduševljen je bio predsjednik Hrvatske građanske stranke Željko Kerum, koji se svojim kolegama i simpatizerima obratio nešto prije ponoći.

Kerum je u splitski kafić Ćakula, u kojem je bio njegov stožer, stigao odmah po zatvaranju birališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Broj mandata, kako su se glasovi prebrojavali, popeo se s pet, koliko ih je bilo u anketama, na vjerojatnih sedam. To znači da u Sabor ulazimo najvjerojatnije nas troje: Nevenka Bečić, Petroslav Sapunar i ja, upravo onoliko koliko nas se i kandidiralo. To znači da ćemo postići stopostotni rezultat!", sretan je bio Kerum.

Ostaje u oporbi

No, kako piše Večernji list, također je istaknuo kako bi ipak bilo važnije da je HDZ postigao bolji rezultat u svim izbornim jedinicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ov koalicijski partner u 9. i 10. izbornoj jedinici naglasio je kako će i nakon izbora ostati uz tu stranku, ali istaknuo da borbu treba poštivati i čestitati pobjednicima. Kerumova sestra je istaknula kako je svugdje dočekana s oduševljenjem i ovacijama, te dodala kako je uspjeh neće uspavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo