Pogubni 'švicarac' / Prvi put u posljednjih 17 godina hrvatske banke završile u minusu, PBZ i Splitska banka jedine u plusu

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prema podacima Hrvatske narodne banke, 28 hrvatskih banaka završilo je 2015. s ukupnim gubitkom većim od 4,7 milijardi kuna

2.3.2016.
17:26
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatske banke su prošlu godinu završile u minusu, što je prvi takav slučaj u posljednjih 17 godina. Tome je najviše pridonio trošak konverzije kredita u švicarcima. 

Prema podacima Hrvatske narodne banke, 28 hrvatskih banaka završilo je 2015. s ukupnim gubitkom većim od 4,7 milijardi kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći gubitnici su Hypo, Erste i Zaba, a jedine banke koje su prošlu godinu završile u plusu su Privredna banka Zagreb i Splitska banka

Najveći gubitak iz poslovanja iskazala je Hypo Alpe-Adria-Bank i iznosio je 2,25 milijardi kuna ili 47,5 posto ukupnog bruto gubitka svih banaka u prošloj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijede Erste & Steiermaerkische banka, s 1,24 milijarde kuna gubitka, te Zagrebačka banka, koja je prošlu godinu završila s bruto gubitkom od 662,3 milijuna kuna.

PBZ i Societe Generale - Splitska banka, prošlu su godinu završile u plusu, i to PBZ u bruto iznosu nešto nižem od 208 milijuna kuna, a Splitska banka od 156,8 milijuna kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo