Josip Paladino / Prvi intervju najpoznatijeg hrvatskog neurokirurga na novom poslu: 'Moji pacijenti me trebaju, radit ću dok sam živ'

U prvom televizijskom intervjuu s novog radnog mjesta poručio je da još može raditi, da je tu za pacijente, ali i da će od lipnja operirati u KBC-u Mostar

20.4.2018.
20:57
VOYO logo

Neurokirurgu Josipu Paladinu danas je službeno bio prvi radni dan, nakon što mu prije gotovo mjesec dana KBC Zagreb nije produžio ugovor. Nakon toga prštale su ponude, a on je odabrao polikliniku u Svetoj Nedelji. Na novom radnom mjestu pacijenti su stizali od ranog jutra. Među njima i neka otprije poznata lica, posebno doktoru Paladinu.

"To je jedan kompliment za dušu. To je priznanje koje nitko ne može reći da ga u srcu ne veseli, a to je meni u životu bio jedini i glavni smisao i poticaj za rad, zadovoljstvo da vidim stare pacijente kao ljude koje srećem na ulici", kazao je neurokirurg Paladino kojem, s navršenih 67 godina, KBC Zagreb nije produžio ugovor, ali on želi još raditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da imam još uvijek itekako puno izazova i intrigatnih stvari koje tek trebam početi raditi i mogućnosti da tako radim. Tako da mi je logično da moji pacijenti koji me trebaju da sam im na usluzi", poručio je.

Kad je ostao bez posla za njega su se trgali od Zaboka, Virovitice, preko rodnog Splita. Na kraju je odabrao polikliniku u Svetoj Nedelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mene danas strahoviti zanima razvoj struke, mogućnosti otvaranje novih granica i tehnologija i sam koncept na kojima je postavljen sustav Radiochirurgie meni daje mogućnosti koje sam ocijenio da su najrealnije i najbolje za ono što mogu sa svoje strane pridonijeti", poručio je Paladino.  

Do posljednjeg dana operirao je na Rebru i to hitno, djevojčicu od osam godina, zbog krvarenja u moždanom deblu. Zna da je djevojčica dobro i da je puštena kući. Njegov odlazak iz javne u privatnu bolnicu čini razliku za pacijente koji nemaju novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Javna bolnica je jedan svijet za sebe, drugačiji. Međutim, nažalost je inertniji puno sistem nego što se može ovdje raditi. S druge strane mi smo otvoreni za sve pacijente. Tu nema isključivanja nekoga tko ima problem financirati neke stvari", kazao je. 

Dodaje i kako će vrlo brzo nastaviti s operacijama i to u KBC-u Mostar, a baš danas je donesena službena odluka o suradnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je u fazi pripreme opreme koja treba ići KBC Mostar i nadamo se da ćemo to u sljedećih nekoliko tjedana dovršiti i da ćemo s tim uključiti u dio hibridne neurokirurgije. Mislim da početak svibnja nije realan, nego je to ipak lipanjski period", kaže te dodaje da već sada ima puno zainteresiranih iz Hrvatske.

Za kraj poručuje kako će raditi "do kad mu Bog da zdravlja". U prošloj godini operirao je više od 300 pacijenata i kaže da još uvijek može.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo