PRVE IZJAVE NOVIH MINISTARA: / 'U HDZ sam se učlanio sa 16 ili 17 godina'; Ministrica poljoprivrede najavila digitalizaciju

Image
Foto: Pixsell

Ispred Banskih dvora izjave medijima dali su Ivan Malenica, Mario Banožić, Josip Aladrović i Marija Vučković

18.7.2019.
12:35
Pixsell
VOYO logo

U 12 sati počeo je sastanak novih ministara s premijerom Andrejem Plenkovićem. Na Markovu trgu novi ministri dali su svoje prve izjave za medije. Jedan od prvih koji se pojavio pred Banskim dvorima je budući ministar uprave Ivan Malenica, koji je rekao kako je prihvatio tu funkciju zbog izazova u karijeri i vraćanja povjerenja građana u javnu upravu, javlja N1.

"Želim da javna uprava bude servis građana i da mi svi budemo zadovoljni", kaže Malenica, koji osim ovoga nije bio rječit. Naime, nije rekao hoće li biti otpuštanja u javnoj upravi, kao niti smanjivanja ovlasti Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Banožić, novi ministar državne imovine, suočio se s pitanjima o privatizaciji tvrtki poput ACI-ja ili Croatia Airlinesa na koja je odbio odgovoriti, jer, kaže, "nije vidio analizu niti podatke". Istaknuo je kako postoji popis tvrtki u strateškom interesu države i time odgovorio na pitanje što treba biti u državnom vlasništvu.

"S obzirom na donesene strateške planove, vjerujem da dosadašnji odnos po pitanju državne imovine, koja je zapuštena, nije bio adekvatan, nije na ponos", zaključio je Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ONI ĆE U PETAK SJESTI U MINISTARSKE FOTELJE: /

Što o novim članovima Plenkovićeve Vlade kažu njihovi životopisi?

Image
ONI ĆE U PETAK SJESTI U MINISTARSKE FOTELJE: /

Što o novim članovima Plenkovićeve Vlade kažu njihovi životopisi?

Aladrović škrt na riječima

Bivši ravnatelj HZMO-a i budući ministar rada i mirovinskog sustava. Josip Aladrović nada se da će opravdati povjerenje i dobro obavljati svoj posao. Nije se htio očitovati o referendumu protiv mirovinske reforme, ali je ipak pozvao sindikate, koji su prikupljali potpise, na dijalog.

"Pozvat ćemo socijalne partnere na dijalog, na obnovu Gospodarsko-socijalnog vijeća i da socijalnim dijalogom rješavamo probleme koji su nam se u nekom trenutku pojavili", rekao je te se zahvalio svom prethodniku Marku Paviću na kvalitetnoj suradnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da je svoj posao u HZMO-u odradio korektno, a otkrio je i detalj s početka svoje političke karijere. Naime, novinarima je rekao kako se u HDZ učlanio "sa svojih 16 ili 17 godina." Uz to je istaknuo kako je postupak protiv njega koje vodi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, posljedica manjeg previda te da će poštovati odluku Povjerenstva.

Diplomatski odgovori Marije Vučković

Kandidatkinja za ministricu poljoprivrede Marija Vučković zahvalila se na časti i odgovornosti te dodala kako će nastaviti započete poslove. Za suradnju s dosadašnjim ministrom Tolušićem, zbog kojeg je sinoć bilo puno galame, kaže da je bila odlična.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radimo novu razvojnu strategiju koja nije napravljena godinama, provest ćemo digitalizaciju, izgradnju izvještajno-upravljačke platforme koja je nedostajala, uvest ćemo poljoprivrednike u digitalizaciju, raditi s ribarima na korištenju fondova, raditi na poboljšanju njihovog položaja, izraditi strateški plan za novo programsko razdoblje", kazala je.

Vučković je potvrdila da će nastaviti dosadašnju politiku ministarstva koju će nastojati nadograditi, a na pitanje hoće li joj godina dana biti za to dovoljna, odgovorila je: "Nekad nekome nisu dovoljne četiri godine, a nekad se u šest mjeseci može mnogo učiniti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo