Kako izbjeći gužve? / Provozali smo se prvim gradskim vlakom u Splitu: Iz predgrađa do središta grada za 4 minute!

U izradi je cjelokupni projekt kojem je konačni cilj povezati aerodrom i trajektnu luku

12.6.2019.
7:00
VOYO logo

Splitom od jučer prometuje gradski metro. Riječ je o brzom vlaku koji povezuje Kopilicu i trajektnu luku, a novom se linijom žele smanjiti gužve prema gradu u sezoni. Brzi vlak vozi svakih 20 minuta, a iz predgrađa do središta grada trebaju mu svega 4 minute.

Metroom bez gužve brzo se stiže do gradske luke iz Kopilice. Novi sadržaj namijenjen je turistima, ali i svima onima koji ne žele osobnim automobilom u najveću prometnu gužvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Krenula sam iz shopping centra u grad da izbjegnem vrućinu, pa ćemo vidjeti”, rekla je Sunčica Radić iz Splita.

Ovo je tek prva faza

“Dogode se velike gužve u ulici Domovinskog rata, pa je teško doći busom“, kazao je Tomislav Bralić iz Kaštela Starog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakih 20-ak minuta brzi vlak prevozit će putnike. Vožnja između Koplice i splitske trajektne luke traje 4 minute, a karta košta 11 kuna i vrijedi u prvoj zoni.  

Integralna karta vrijediti će i za gradski prijevoz, ali i za one iz prigradskih naselja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nju će moći koristiti svi koji imaju kartu za gradski autobus, ali 2 i 3 zone, ali iz prigardskih linija i njima preporučamo da se ovdje iskrcaju i da uz pomoć gradske željeznice dođu do Rive ili gradske luke”, rekao je Nino Vela, zamjenik gradonačelnika Splita.

U izradi je cjelokupni projekt kojem je konačni cilj povezati aerodrom i trajektnu luku. Za ovu sezonu u pripremi je prijelazno rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad zračna luka kao takva stavi u funkciju ovom dijelu terminala i kad budu sposobni dovesti putnike u Kaštel Stari, HŽ je spremna preuzeti putnike i dovoziti ih izravno u trajektnu luku”, izjavio je predsjednik Uprave Hž putničkog prijevoza Željko Ukić.

Ovo je tek prva faza jačanja željezničkog prometa u Splitu. Već od jeseni radit će se na novim stanicama gradskog metroa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo