Kolnici vlažni i skliski / Provjerite kakvo je stanje na hrvatskim cestama: Ovo su sva upozorenja

Image
Foto: HAK

'Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Na cestama u unutrašnjosti mjestimice je moguća poledica, osobito na vlažnim dijelovima kolnika, mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima' izvijestio je HAK

11.2.2023.
7:42
HAK
VOYO logo

HAK je u subotu ujutro izvijestio kako na A1 postoji opasnost od naleta na pregaženu životinju.

"Opasnost od naleta na pregaženu životinju na 43. km autoceste A1 Zagreb (Lučko)-Ploče-Karamatići u smjeru Zagreba i na 45. km autoceste A5 Beli Manastir-Osijek-BiH u smjeru Sredanaca", napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju kako su kolnici mjestimice vlažni i skliski.

Image
važno je znati /

HAK-ov stručnjak upozorio: 'Pazite kad iz tunela idete iz gorske u mediteransku klimu'

Image
važno je znati /

HAK-ov stručnjak upozorio: 'Pazite kad iz tunela idete iz gorske u mediteransku klimu'

"Na cestama u unutrašnjosti mjestimice je moguća poledica, osobito na vlažnim dijelovima kolnika, mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Tijekom dana pojačan promet očekujemo na gradskim cestama i obilaznicama i pojedinim graničnim prijelazima, a povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama", izvijestio je HAK, te dodaju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog radova na autocesti A1 Zagreb (Lučko)-Ploče-Karamatići između čvorova ZADAR I i POSEDARJE te čvorova POSEDARJE i ROVANJSKA u smjeru Zagreba vozi se jednim prometnom trakom uz ograničenje brzine 80 km/h".

Izvijestili su kako su na snazi zimski uvjeti i zabrana prometovanja za kamione s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama na: DC42 u mjestu Poljanak, DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, ŽC5144 Sveti Juraj-Krasno, ŽC5140-Krasno-Otočac, ŽC5217 Bruvno-Mazin-Dobroselo, na pojedinim lokalnim i županijskim cestama Ličko-senjske županije, zbog zimskih uvjeta DC547 Sveti Rok-Mali Alan zatvorena je za sav promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog vode na kolniku zatvorene su: ŽC3253 između Košutarice i Mlake, lokalna cesta LC50118 Floričići-Jakomići, zbog oštećenog nasipa DC232 Sisak-Jasenovac od ustave Trebež do mosta na rijeci Trebež zatvorena je za teretna vozila.

Zbog aktivnog klizišta na dionici državne ceste DC5 Okučani-Lipik te zbog odrona na cestama: DC29 Kašina-Laz Bistrički, županijskim cestama ŽC6260 u mjestu Blato na Cetini i ŽC6156 u mjestu Bušlje vozi se jednim trakom, naizmjence, uz privremenu regulaciju prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog radova zatvorene su dionice: DC30 Ulica V. Nazora u Petrinji (do daljnjeg), DC38 na mostu u mjestu Kusonje kod Pakraca (do 13.ožujka 2023.), DC206 Kostel-Druškovec Humski (do 30. ožujka 2023.), DC231 u Samoboru između Ulice Ante Starčevića i Matice iseljenika (do 17. veljače), DC417 Osijek (Vukovarska cesta)–Nemetin (do 1. ožujka 2023.), DC525 Pleternica-naselje Bilice (do 11. veljače 2023.), DC544 od Prgomelja do Velikih Sredica kod Bjelovara (do 25. ožujka 2023.).

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo