'Provedite' dan u ćeliji s Damirom Polančecom

Buđenje u 7 sati ujutro u zatvorskoj prostoriji veličine 4 puta 2 metra Damiru Polančecu je već postalo rutina.

15.7.2010.
9:02
VOYO logo

Točno u sedam sati ujutro svaki dan čuvar lupanjem po metalnim vratima budi zatvorenike na Odjelu 8. Bivši potprdsjednik Vlade Damir Polančec u ćeliji veličini 4 puta 2 metra spava sam, piše Globus.

arti-201006280219006U toj maloj prostoriji smješteno je sve što je jednom zatvoreniku potrebno – krevet, radni stol, stolica, ogledalo, umivaonik, čučavac, a na stolu je smješten i mali televizor i radio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon jutarnje higijene, Polančec u 7,30 odlazi na doručak. Zaposlenici Remetinca opisuju ga kao čovjeka s misijom, dodaju da je mentaln čvrst, te vrlo pristojan.

Odvjetnik Anto Nobilo dolazi mu u posjetu dva puta tjedno. U 15 minuta 'druženja', bivši potpredsjednik Vlade mu uglavnom kaže sve što ima za reći. Osim odvjetnika, jedina osoba koja ga je vidjela od 31. ožujka je njegova supruga Jasminka. Svima ostalima zabranio je posjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Predan je svom slučaju, potpuno fokusiran. Prekapa memoriju, sve bilježi. Traži da mu pošaljem brojne dokumente kako bi ih proučio'', rekao je Nobilo za Globus.

Kad završi svoj doručak u Remetincu, a u srijedu je bila riječ o sirnom namazu na kruhu i bijeloj kavi, Polančeca čuvari vraćaju u ćeliju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On tada sjeda za stol i prima se proučavanja spisa. Svaki dan, bez iznimke, od osam pa do 13 sati, Damir Polančec čita i piše.

Ustaje tek da razgiba vrat ili da odradi seriju trbušnjaka, dok u sjećanju traži sve ključne trenutke koji bi mu mogli pomoći na suđenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodno vrijeme Polančec trati čitanjem, gledanjem televizije i šetnjom. Doznaje se i da je vrlo ljubazan prema ostalim zatvorenicima, te da se pozdravlja s onima koji odlaze na slobodu.

Prethodni članak:

arti-201006230030006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo